Prestižní značku Klasa nově získalo 22 výrobků, certifikáty se předávaly na Žofíně

Při středečním slavnostním večeru v paláci Žofín předávali certifikáty Klasa nově oceněným výrobkům ministr zemědělství Miroslav Toman a generální ředitel Státního zemědělského intervenčního fondu Martin Šebestyán. Svá ocenění převzalo 9 výrobců s celkovým počtem 22 výrobků.

 

Oceněnými výrobky jsou: 

Brambory z Vysočiny

Výrobce: EURO AGRAS, s.r.o.

Oceněný výrobek Brambory z Vysočiny představuje vybrané a zpracované hlízy přílohové konzumní odrůdy brambor Granada. Ty jsou uloženy do spotřebitelského balení s typickým regionálním označením na obalu.

Společnost EURO AGRAS byla založena v roce 1996 a je dceřinou společností specializované bramborářské společnosti MEDIPO AGRAS H.B. Havlíčkův Brod, která působí v hlavní bramborářské oblasti ČRna Vysočině. Zaměřuje se na balení a distribuci konzumních brambor do maloobchodní i velkoobchodní sítě.

Bylinkové nudle široké, Houbové nudle široké, Pikantní nudle široké, Rajčatové nudle široké, Špenátové nudle široké, Petrželové drobení, Kurkumové nudle sváteční, Těstoviny s medvědím česnekem, Skořicové s perníkovým kořením

Výrobce: RAMDAM s.r.o.

Jedná se o originální ochucené vaječné sušené těstoviny bez jakékoli chemické přísady. Jejich barva, výrazná chuť i vůně vznikly pouze přidáním směsi sušených bylin, zeleniny, hub a koření.

Firma RAMDAM úspěšně podniká pod obchodní značkou Tajemství chuti. Zabývá se výrobou jednodruhového koření, kořenících směsí, ochucených těstovin a strouhanek. V současné době nabízí více než 150 druhů produktů. Důraz je kladen na pečlivý výběr surovin a ruční práci.

Špek dědy Pilčíka, Klobása dědy Pilčíka

Výrobce: Řeznictví H+H, s.r.o.

Špek dědy Pilčíka se vyrábí podle receptury dědečka nynějšího majitele Řeznictví H+H pana Aloise Pilčíka. Charakteristický je pro svou výraznou vůni. Stejně tak vznikla Klobása dědy Pilčíka. Receptura na tuto klobásu vznikla v době, kdy nynější majitel nebyl ještě na světě. Klobása obsahuje 95 % vepřového masa, koření a je zauzena na bukovém dřevě. Regionální společnost Řeznictví H+H je na trhu od roku 1990. V současné době ji řídí nejmladší člen řeznického rodu Pilčíků, který je již 6. generací. Společnost vlastní několik maloobchodních prodejen a všem svým zákazníkům dodává vepřové a hovězí maso včetně téměř sto deseti druhů masných výrobků.

Andělka kávová

Výrobce: Andělka spol. s r. o.

Andělka kávová je originální nebalený zákusek prodávaný výhradně v Krámku U Andělky v Počátkách. Andělka má křehký sněhový korpus plněný máslovým krémem s přidáním pražené čerstvě mleté kávy. Jedná se o zcela ruční výrobu. Andělky lze zakoupit i v jiných originálních příchutích, které jsou přizpůsobeny ročním obdobím.

Kavárna, cukrárna, sušenkárna Krámek U Andělky v Počátkách je malá rodinná firma, kde se pečou originální, autorské a designerské zákusky a také netradiční máslové sušenky. Na jejich výrobu se používají výhradně kvalitní a převážně regionální suroviny.

LUKANA Řepkový olej

Výrobce: Glencore Agriculture Czech s.r.o.

Díky šetrnému zpracování zůstává v oleji zachován vysoký obsah vitaminu E. LUKANA Řepkový olej má zároveň vysoký podíl esenciálních omega-3 a omega 6 mastných kyselin a obecně vysoký obsah nenasycených mastných kyselin. Je vhodný pro teplou i studenou kuchyni.

Glencore Agriculture Czech s.r.o. je součástí celosvětového koncernu Glencore Agriculture, který je jedním z největších zpracovatelů a obchodníků s agrokomoditami na světě. Společnost vstoupila na český trh v roce 2011, zaměřuje se na výrobu kvalitních rostlinných olejů pod tradičními značkami Lukana, Vegetol, Ceresol.

PERNERKA MOUKA - Špaldová hladká, PERNERKA MOUKA - Špaldová celozrnná jemná, PERNERKA MOUKA - Žitná celozrnná jemná, PERNERKA MOUKA - Pohanková celozrnná jemná, PERNERKA MOUKA - Rýžová jemná

Výrobce: MLÝN PERNER SVIJANY, spol. s r.o.

Mouky značky PERNERKA jsou výsledkem práce již třetí generace mlynářů z rodiny Pernerů. Tato značka reprezentuje především celozrnné mouky mleté podle unikátní mlýnské technologie.

Mlýn Perner ve Svijanech byl založen roku 1420 a ve své historii patřil do majetku významných šlechtických rodů. Po období rozmachu mlýna, který byl za první republiky ve vlastnictví rodiny Pernerovy, došlo v roce 1948 ke znárodnění a až v roce 1992 se mlýn v restituci vrátil do rodinného majetku. Po dvou dekádách rozvoje dnes patří rodinný mlýn Perner mezi největší tuzemské výrobce mouky a disponuje nejvyspělejší mlýnskou technologií v České republice.

Točená zmrzlina - směs na přípravu jahodového sorbetu

Výrobce: Petr Němeček

Směs pro přípravu jahodového sorbetu pro točenou zmrzlinu je specifická svou chutí, složením a kvalitou. Obsahuje vysoký podíl jahod a pro výrobu se používají suroviny výhradně českého původu.

Společnost ADRIA GOLD se zabývá výrobou ručně dělaných kopečkových zmrzlin a zmrzlin točených, ledových tříští, cukrářských výrobků a zároveň také prodejem chlazených a mražených surovin do gastro provozů. Společnost se soustředí především na kvalitu a pestrost.

BOŽKOV ORIGINÁL 37,5%

Výrobce: STOCK Plzeň-Božkov s.r.o.

Tradice tuzemáku BOŽKOV ORIGINÁL od společnosti STOCK Plzeň-Božkov, který je pokračovatelem slavného Rumu Božkov s plachetnicí, sahá do začátku druhé poloviny minulého století a v České republice je nejoblíbenějším výrobkem své kategorie. BOŽKOV ORIGINÁL 37,5% je charakteristický jemnou vůní, decentní zlatou barvou a lahodnou plnou chutí.

Historie likérky STOCK začíná před více než 120 lety v italském přístavu Terst. V tomto městě založil v roce 1884 Lionello Stock společnost Camis & Stock. V roce 1920, po konci první světové války, koupil Lionello Stock již existující lihovar v Božkově a založil zde dceřinou společnost. Společnost STOCK Plzeň-Božkov je jedničkou na českém trhu, kde již déle než 85 let vyrábí nejjemnější tradiční lihoviny a hořké likéry.

Olej z bílého máku z Petrávče

Výrobce: Biogas Bohemia spol. s r.o.

Bílý mák je typickým představitelem olejniny s dlouhodobou tradicí pěstování a šlechtění na Vysočině. Olej z bílého máku vyniká svojí příjemnou lísko-oříškovou chutí s charakteristickým makovým aroma.

Olejový Mlýn Petráveč, to je společné nadšení Martiny Homolové a Karla Jonáka pro jednoduchou věc. Moderní přístup a kreativitu založenou na tradiční technologii lisování za studena, tzn. do teploty 40°C, přenesli do samého srdce Vysočiny. Snaží se rozvíjet nové myšlenky a postupy, díky kterým vznikají výrobky té nejvyšší kvality.

Nově ocenění producenti se zařadili mezi 228 výrobců, kteří v současné době mají značku kvality KLASA.

Vladimíra Nováková, tisková mluvčí SZIF


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy