Cez.cz (ČEZ)
Akcie v ČR  |  19.11.2018 10:04:21

Tržby ČEZ v sektoru ESCO meziročně stouply o více než 200 procent. Rostly v Česku, Německu i Polsku


Největší objem tržeb v ESCO v rámci Skupiny ČEZ nyní přináší dceřiné společnosti v Německu, kde ČEZ vlastní skupinu Elevion, zaměřující se zejména na dodávky a instalační práce pro průmysl a administrativní budovy, a skupinu Kofler Energies, která obdobné zakázky především projektuje. Vedle akvizic Elevion a Kofler Energies se na zvýšení tržebNěmecku podílel také organický růst zakázek skupiny Elevion. Organicky rostly i dceřiné společnosti ČEZPolsku.

Německo je tahounem evropské moderní energetiky a největším ESCO trhem v Evropě. Je také největším přispěvatelem tržeb v ESCO segmentu Skupiny ČEZ. Celkovým objemem tržeb se na našem výsledku v oblasti ESCO podílí německý trh zhruba polovinou,“ říká Pavel Cyrani, člen představenstva ČEZ a ředitel divize obchod a strategie. Německo je ale pouze jedním z několika perspektivních zahraničních trhů, na kterých v ESCO působíme. Správnost naší sázky na růst tohoto segmentu potvrzují i letos schválené celoevropské cíle energetických úspor, které jsou předpokladem další expanze trhu.“

Nové cíle EU v oblasti energetické účinnosti stanovují, že státy Evropské unie sníží do roku 2030 spotřebu energií o 32,5 procenta. Na realizaci těchto úspor se bude významnou měrou podílet právě sektor ESCO, pro který se jedná o významnou příležitost k organickému růstu. Ten je nyní patrný i na meziročním výsledkuČeské republice a na Slovensku. Tržby společnosti ČEZ ESCO, která působí na těchto dvou trzích, stouply meziročně o téměř 30 procent na 3,3 miliardy korun.

„Pozorujeme kontinuálně rostoucí zájem o naše služby. Ekonomice se daří a firmy investují do opatření, která jim pomohou snížit náklady na energie, stabilizovat je, a tím pádem se dobře připravit na budoucnost,“říká generální ředitel ČEZ ESCO Kamil Čermák.

Celkově stouply tržby segmentu ESCO během prvních tří kvartálů v rámci Skupiny ČEZ meziročně ze 3 miliard korun loni na současných 9,4 miliardy. Vedle Česka, Slovenska a Německa ČEZ působí v rámci ESCO také v Polsku a v Rumunsku. V Polsku jde o dceřiné společnosti CEZ ESCO Polska, Metrolog a OEM Energy. V Rumunsku o společnosti CEZ ESCO Romania a nově získanou High Tech Clima.

Německo, Polsko a Rumunsko jsou vedle Slovenska v segmentu ESCO jedny z nejperspektivnějších zahraničních trhů. Společně s našimi dceřinými společnostmi nyní budeme naši nabídku na těchto trzích dále rozvíjet,“ říká Jaroslav Macek, ředitel ESCO International, který je zodpovědný za všechny státy mimo někdejší Československo. 

O ESCO v ČEZ

Sektor ESCO (Energy Service Company) se zaměřuje na komplexní energetické potřeby firem, obcí a institucí všech velikostí, zajišťuje dodávky komodit, energetické audity a energetické poradenství, externí dodávky teplaelektřiny, outsourcing provozu zákazníkových elektrických zařízení nebo výstavbu kogeneračních jednotek a instalaci fotovoltaických elektráren. Je také dodavatelem služeb souvisejících s veřejnou a firemní elektromobilitou.

Těmto službám se v ČEZ věnují dva týmy spadající pod divizi obchod a strategie: ČEZ ESCO a ESCO International. ČEZ ESCO má v současné době přes 1800 zaměstnanců a zaměřuje se na český a slovenský trh. Má tyto dceřiné společnosti: AirPlus, AZ KLIMA, ČEZ Bytové domy, ČEZ Energetické služby, ČEZ ENERGO, ČEZ LDS, ČEZ Solární, Easy Power, Energocentrum Vítkovice, ENESA, EVČ, Hormen, KART a ČEZ Slovensko.

Pod ESCO International patří čtyři dceřiné společnosti: ČEZ ESCO Polska, ČEZ ESCO Romania, skupina Elevion, High Tech Clima, skupiny Kofler, Metrolog a OEM Solar. Má více než 2000 zaměstnanců.

Roman Gazdík, mluvčí ČEZ

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688