Petr Rozkošný (Meteobox.cz)
Práce  |  16.11.2018 17:04:50

Vyřešte svůj problém s nedostatkem kvalifikované pracovní síly skrz online tržitě práce

Nedostatek kvalifikované pracovní síly je v tuto chvíli výsadou několika evropských zemí a USA. V ostatních koutech světa stále najdete „hladové“ pracovníky s volnými kapacitami, kteří jsou připraveni okamžitě převzít část Vaší zakázky. Níže jsem pro Vás připravil tipy na 3 platformy, díky kterým můžete prakticky ihned vyřešit nedostatečné kapacity.

Upwork.com

Upwork.com je platformou spojující nabídku a poptávku napříč segmenty, najít zde můžete firmy i freelancery nabízející služby virtuálních asistentek, grafiků, vývojářů, zákaznické péče, účetnictví apod. V Česku se jedná o nepříliš rozšířenou službu, když už, najdete zde spíše poptávky na zhotovení zakázky než nabídky zhotovení zakázky ze strany českých firem.

Pro firmy z České republiky může být limitující počet uživatelů komunikujících v češtině či slovenštině, připravte se na to, že i na Upwork.com vládne angličtina. V případě vývojářů, grafiků, datových analytiků a virtuálních asistentek však toto nemusí být problém. Pokud máte firmu expandující do zahraničí, Upwork.com pro Vás může být ideálním místem pro nábor dočasné pracovní síly.

Využívání Upwork.com je pro zadavatele práce zdarma, vypořádání platby mezi objednatelem a zhotovitelem probíhá prostřednictvím platformy Upwork.com, tj. jedná se o obchodní vztah se zahraničním subjektem, navíc s firmou mimo EU (Upwork.com vystavuje faktury z pozice firmy registrované k podnikání v USA).

Upwork.com financuje prostředky na svůj provoz z „provizí“, které si strhává z plateb zhotoviteli. Tuto provizi, jejíž výše se odvíjí od doby trvání kontraktu, zhotovitelé zahrnují předem do svých nabídek.

Z vlastních zkušeností, na Upwork.com najdete spoustu talentů, kteří Vám vykonají skvělou práci doslova „za pár drobných“, stejně jako seniorních pracovníků, kteří se nebojí říct i o řádově vyšší stovky dolarů za hodinu práce. Nachází se zde i velké množství méně zkušených „profesionálů“, kteří nabízí své služby za nízkou cenu, kvalita je však mizerná.

Fiverr

Fiverr je určen především pro krátkodobé zakázky, už z názvu portálu vyplývá, že nabídky zde jsou cílovány k cenovce 5 USD. V porovnání s Upwork, na Fiverr najdete spíše méně kvalifikovanou pracovní sílu, přehršel různých balíčků služeb apod. I Fiverr žije z provizí účtovaných zhotovitelům, samozřejmostí je zde faktura vystavená kyperskou či americkou pobočkou společnosti.

Linkedin

Tato platforma prošla v uplynulých letech výraznými změnami. Poté, co ji koupil, Microsoft do Linkedin integroval vzdělávací portál Lynda.com a platformu pro zveřejňování prezentací Slideshare.net. Na Linkedin stále častěji narazíte, kromě profesionálů v oblasti IT, na freelancery nabízející služby virtuálních asistentek, grafické služby, obchodníky, projektové manažery, auditory, účetní apod. Oproti výše uvedeným platformám, Linkedin nemá ambici přímo profitovat z uzavření obchodního vztahu, tj. případné uzavření spolupráce mezi Vámi a zhotovitelem je „napřímo“. Linkedin je tak vhodný pro outsourcing zakázek i v případě, že jste malou firmou či jednotlivcem bez registrace k dani z přidané hodnoty.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688