Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Z domova  |  14.11.2018 09:31:49

DOPO četba: Babiš pod tlakem znovu veřejně lže. Fakta vs. tvrzení premiéra


Novináři Sabina Slonková a Jiří Kubík rozebírají reakci premiéra Andreje Babiše staršího na jimi zveřejněnou reportáž "Zvláštní vyšetřování: Babišův syn promluvil", kterou prezentovali na serveru Seznam Zprávy poprvé v neděli večer. Novináři srovnávají premiérova tvrzení z jeho emotivního vystoupení s fakty.

Jiří Kubík se také účastnil pořadu "Události, komentáře" na ČT24, kde vysvětloval okolnosti a souvislosti původní reportáže. Pro objektivní posouzení celé kauzy doporučujeme všem čtenářům shlédnout celou původní reportáž dvojice novinářů.


Babiš pod tlakem znovu veřejně lže. Projděte si fakta

Trvalo to osmnáct hodin, než se Andrej Babiš, premiér obviněný v dotační kauze Čapí hnízdo, rozhodl vystoupit před kamery a okomentovat, co v pořadu TV Seznam Zvláštní vyšetřování řekl jeho syn. Babiše mladšího se policie dva roky marně snaží najít a vyslechnout právě v kauze Čapí hnízdo, v níž je klíčovou postavou. Junior novinářům vypověděl, že si jeho otec po vypuknutí aféry přál, aby zmizel. Podle svých slov skončil proti své vůli na okupovaném Krymu.

Článek

Andrej Babiš poskytl novinářům vyjádření v Itálii. Konkrétně v Palermu, kde pracovně pobývá. K podstatě věci – tedy k vývoji v kauze Čapí hnízdo – neřekl vůbec nic.

BABIŠOVO TVRZENÍ:

„Musím říct, že jsem netušil, že jednou budu komentovat zdraví mých dětí v takovéhle situaci. Myslím, že všichni rodiče, kteří mají podobné trápení s dětmi, mě určitě pochopí. Protože každý rodič udělá pro své děti všechno. Já jsem ochoten za děti – za jejich život a zdraví mých všech čtyř dětí – položit i život.“

Fakta

• Své děti zatáhl do příběhu sám Babiš, když je označil za vlastníky Čapího hnízda v okamžiku, kdy tam přistály dotační miliony. Babišovy děti jsou nyní obviněné, že sehrály roli bílých koní, aby pomohly otci získat dotaci na Čapí hnízdo, na kterou by jinak nedosáhl.

• Jejich svědectví je klíčové. Mohou teorii policie potvrdit, či vyvrátit. Andrej Babiš junior ale zmizel, nemluvila s ním ani policie. Proto jsme po něm pátrali, proto jsme se za ním vydali, abychom se ho na kauzu zeptali.

• „Pozitivně si pamatuji, že jsem něco s Čapím hnízdem podepisoval. Nevěděl jsem vůbec, co podepisuji,“ uvedl nyní Babiš junior. Fakt, že syn popřel jeho teorii vlastnictví, Babiš ve svém projevu zcela pominul.

Celý článek s tvrzeními premiéra a následným rozborem faktů naleznete ZDE

K celé kauze se vyjádřil také elitní advokát a bývalý ministr vnitra Tomáš Sokol. Ten uvedl, že ze své dlouholeté advokátní zkušenosti s lidmi, u kterých bylo podezření na duševní potíže, hodnotí výpověď Andreje Babiše mladšího jako věrohodnou.

ANKETA pro voliče ANO! Jak vnímáte současnou kauzu AB mladšího?






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688