TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  14.11.2018 10:18:49

Výroky premiérova syna otřásají politikou, Babiš obvinění odmítá


Výroky syna premiéra Andreje Babiše (ANO) o jeho údajném únosu na Krym kvůli kauze Čapí hnízdo vyvolaly bouřlivou diskuzi a tvrdou kritiku. Opozice podala návrh na vyslovení nedůvěry Babišově vládě, nemají ale dost hlasů. Sám premiér označil kauzu za útok na jeho děti, snahu destabilizovat Česko a dostat ho z politiky.

Českou politikou opět otřásá kauza Čapí hnízdo. Na základě nových zjištění týkajících se syna premiéra Andreje Babiše, chce opozice vyvolat hlasování ve Sněmovně o nedůvěře jeho vládě.

Kauzu odstartovala reportáž Jiřího Kubíka a Sabiny Slonkové pro televizi Seznam. Obsahovala totiž rozhovor s Babišovým synem Adrejem, po kterém už více než rok pátrá policie v souvislosti s kauzou Čapí hnízdo.

Premiér Andrej Babiš se v noci vrátil ze zahraniční cesty, během které se věnoval problematice migrace. Z letiště v pražských Kbelích však odjel, aniž by se ke kauze více vyjádřil. Učiní tak zřejmě dnes po jednání vlády.

Dospělí potomci Andreje Babiše - Adriana Bobeková a Andrej Babiš mladší měli být spoluvlastníci Čapího hnízda v době, kdy farma dostala dotaci 54 miliónů korun, kterou prošetřuje policie. Oba se podle vyšetřovatelů vyhýbají výslechům a odůvodňují to zdravotním stavem. Reportéři syna vypátrali ve Švýcarsku.

"Andrej Babiš mladší mluví o tom, že jeho pečovatel Petr Protopopov, což je také jinak člověk pracující pro Agrofert jako řidič, tak ho proti jeho vůli odvezl na Krym," popsal Kubík. 

Lékařskou zprávu, podle které není Andrej Babiš mladší zdravotně způsobilý, měla napsat lékařka Dita Protopopová.

Ta na současnou kauzu reagovala slovy: "Vždy jsem si vybírala ty nejkomplikovanější případy a těm lidem jsem chtěla maximálně pomoci. Lživé informace, které se v posledních hodinách objevily v médiích, mě proto poškozují, urážejí, ale především lidsky mrzí."

Po vypuknutí kauzy Čapí hnízdo měl Babiše juniora na poloostrov Krym údajně odvézt právě manžel Protopopové. Premiérův syn od ní dostal údajně na výběr, buď tě zavřeme do léčebny nebo pojedeš na prázdniny.

Premiér Andrej Babiš se zatím se kauze vyjádřil jen krátce během své pracovní cesty v Itálii. Podle něj jde o součást kampaně, která ho má dostat z politiky.

Televize Nova získala k novým informacím v kauze Čapí hnízdo exkluzivní vyjádření prezidenta Miloše Zemana. Podle něj by nově rozpoutaná kauza vládu Andreje Babiše ohrozit neměla.

Nové informace v kauze Čapí hnízdo vyvolaly poprask ve Sněmovně. Předsedové opozičních stran poté společně vyzvali Andreje Babiše k rezignaci. Shodly se také na hlasování o nedůvěře vládě

 

Brífink po jednání vlády
> Česko se nepřipojí ke globálnímu paktu o migraci
> Babiš podle Maláčové a Brabce krátce mluvil o údajném únosu svého syna

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688