Trendem letošních Vánoc je návrat k tradicím

I přes to, že tomu počasí příliš nenapovídá, Vánoc už pomalu klepou na dveře. Právě teď je ta nejvhodnější doba porozhlédnout se po nové vánoční výzdobě, která se letos ponese ve stylu „něčeho nového a něčeho starého“. Ty nejzajímavější sváteční trendy odhalila Jitka Mandysová z květinové doručovací služby Fleurop.

Červená barva je dominantní vánoční barvou

Foto zdroj:  Fleurop Interflora Česká republika

K vánočním svátkům patří neodmyslitelně i bohatá výzdoba interiéru. Ta se každoročně mění podle světových trendů. Letos bude hrát významnou roli návrat ke kořenům a tradicím. Pokud máte v krabicích schované staré ozdoby po prarodičích, tak právě nyní je pro ně ta vhodná chvíle. Ozdobit s nimi můžete nejen vánoční stromek, ale také svátečně uvázanou květinu či adventní věneček.

Ozdobte svůj stůl

Pokud na to nejste zvyklí již z minulosti, letos určitě nezapomeňte ozdobit svůj stůl. Stoupající oblibu vánočních stolních dekorací potvrzuje například obchod John Lewis & Partners, který už nyní zaznamenává o 30 % vyšší zájem o toto zboží než v loňském roce. „Ve vánočním období naši florističtí partneři registrují velkou poptávku po adventních věncích a vypichovaných aranžmá,“ uvádí Jitka Mandysová z květinové doručovací služby Fleurop.

Červená je dominanta

Absolutní královnou vánočních barev je červená, která se nejčastěji kombinuje se zlatou. Toto barevné duo se pak nejvíce odráží v jednom z hlavních trendů letošních Vánoc – v návratu ke kořenům, v jehož rámci se vrací do módy i to, co je ručně vyrobeno. Nejen při „čančání“ interiéru je cítit obliba přírodních materiály jako jsou šišky, kůra, dřevěné ozdoby nebo sušené plátky citrusů či skořice.

Nebojte se květin

Mýtus o tom, že jedinou vánoční květinou je vánoční hvězda, je už dávno překonaný. Dalším typickým svátečním květem je amarylis, hodně se také prodávají i orchideje. „Obě tyto květiny jsou díky své výšce výrazné, v zahraniční se ale hojně používají i do kulatých vázaných kytic,“ vysvětluje Jitka Mandysová.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry