Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Investice  |  13.11.2018 09:19:15

Italská vláda dnes musí odpovědět Evropské komisi (Ranní zpráva z finančního trhu)

Dnešní den je posledním, kdy musí italská vláda odpovědět Evropské komisi. Ta po Itálii požaduje úpravu navrhovaného schodku pro rok 2019 například zahrnutím realističtějšího předpokládaného růstu italské ekonomiky v příštím roce. Těžko očekávat, že by italská vláda na veškeré požadavky přistoupila. Situace kolem Itálie je tak jedním z faktorů, které povedou k tomu, že německý ZEW index očekávání investorů i v listopadu vykáže pokles.

ZEW zřejmě dále klesne

Obáváme se, že ani listopad nezmění letošní klesající trend německého ZEW indexu očekávání investorů. Na finančních trzích je totiž nadále cítit poměrně velká nejistota. Nedávné první signály z německého průmyslu naznačující možnost stabilizace, situace v reálné ekonomice by se ale měla v nadcházejících měsících projevit i ve zlepšení očekávání finančních investorů.

Holubičí komentář z ECB poslal euro nejníže za 16 měsíců

Úvod týdne společné evropské měně nevyšel. Za nižší likvidity kvůli americkému svátku a nezajímavému ekonomickému kalendáři se kurz euradolaru vydal směrem na jih. Poprvé od počátku července 2017 se včera dostal pod hladinu 1,130 USD/EUR, když se během včerejšího dopoledne kurz krátce dostal dokonce pod 1,125 USD/EUR. Euru příliš neprospělo prohlášení viceprezidenta ECB. Luis De Guindos uvedl, že vidí rizika směrem k nižší výkonnosti eurozóny. Negativně trhy vnímají i roztržku mezi italskou vládou a Bruselem. Na začátku dnešní asijské seance se již kurz nacházel na 1,122 USD/EUR.

Český běžný účet může příjemně překvapit

Mírně lepší výsledek zářijové bilance českého zahraničního obchodu je příslibem pro to, že by se mohl naplnit náš optimistický předpoklad, pokud jde o výsledek běžného účtu platební bilance jako celku. Zatímco trh očekává čtvrtý měsíc v řadě deficit, naše prognóza ukazuje na ukončení tohoto trendu a aktivní bilanci. Ani to ale zřejmě koruně k větším ziskům nepomůže. Čísla pouze vysvětlí, proč září patřilo z pohledu kurzového vývoje české měny k úspěšným měsícům.

Koruna atakuje mnohaměsíční minima

Bez nových fundamentálních impulsů včera česká koruna atakovala své nejslabší úrovně za poslední dobu. Poté, co kurz koruny vůči euru v závěru minulého týdne překonal hladinu 25,90 CZK/EUR a zastavil se těsně pod magickou dvacet šestkou, včera koruna zopakovala pátečních 25,98 CZK/EUR. Top představuje nejslabší hodnotu od začátku července. Ještě slabší je vůči dolaru. Poprvé od června 2017 se kurz přehoupl přes 23,00 CZK/USD, když se včera dolar obchodoval za 23,10 CZK/USD. Silný dolar zkrátka středoevropským měnám nesvědčí.

Autor: Jan Vejmělek

Tyto zprávy pro vás vytváří Investiční bankovnictví KB.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688