Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie ve světě  |  08.11.2018 22:53:42

8. listopadu: Tohle potřebujete vědět nejen o čtvrtečním obchodování na amerických burzách

Akcie ve Spojených státech ve čtvrtek do mínusu stáhl energetický sektor, který byl pod tlakem klesajících cen ropy. Negativně seanci ovlivnily také neuspokojivé výsledky řady společností. Zasedání měnového výboru americké centrální banky na čtvrteční obchodování nemělo výraznější dopad, protože Fed podle očekávání nechal úrokové sazby beze změny.

Index Dow zpevnil o 0,04 % na 26 191,22 bodu, širší index S&P 500 odepsal 0,25 % na 2 806,83 bodu a index technologického trhu Nasdaq Composite se snížil o 0,53 % na 7 530,88 bodu. Index volatility VIX stoupl o 2,2 % na 16,72 bodu a výnos 10letých vládních dluhopisů USA stagnoval na 3,24 %.

Jednotlivé sektory se na směru neshodly. Mírně stouply reality a také finanční odvětví, o více než 2 % naopak přišel energetický sektor a nedařilo se ani komunikačním službám (-0,94 %) či sektoru základních materiálů (-0,43 %).

V červených číslech se ve čtvrtek pohybovaly nejpopulárnější kryptoměny. Bitcoin kolem 22.00 SEČ podle serveru coinmarketcap.com odepisoval 1,02 % na 6 463,8 bodu, ethereum klesalo o 1,67 % na 213,85 USD a ripple ztrácel 5,4 % na 0,505 USD.

Fed úrokové sazby nezměnil. Signalizoval ale, že hodlá nadále reagovat na silný růst americké ekonomiky zvyšováním sazeb, což se očekává už na prosincovém zasedání. Americkou ekonomiku centrální banka označila za robustní se zdravým růstem pracovních příležitostí, nízkou nezaměstnaností a solidními spotřebitelskými výdaji. Inflace se pohybuje poblíž dvouprocentního cíle centrální banky. Kromě poznámky o slabších firemních investicích se prohlášení banky podle investorů v zásadě nevymykalo očekávání a naznačilo, že banka v prosinci zvýší základní úrokovou sazbu.

Hlavním faktorem na burze tak byl dopad propadu cen ropy a výsledky hospodaření společností. Z firem největší zklamání trhu přinesly Perrigo (-16,32 %), Wynn Resorts (-13,13 %) a D.R. Horton (-8,97 %). Americký výrobce čipů Qualcomm předpověděl na letošní poslední čtvrtletí příjmy pod úrovní očekávanou analytiky, a to spolu s faktem, že ztratil významného zákazníka, Apple, stáhlo jeho akcie dolů o 8,16 %.

Další článek: Destruktivní síla sociálních sítí aneb V čem tkví hrozba Facebooku a spol. 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688