Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Investice  |  08.11.2018 09:09:19

Dnešní zasedání Fedu moc nového nepřinese (Ranní zpráva z finančního trhu)

Zasedání americké centrální banky dnes nic zajímavého nepřinese. Prohlášení se podle nás prakticky nezmění a ke zvýšení sazeb dojde až v prosinci. Na druhém břehu Atlantiku Evropská komise představí svůj výhled pro jednotlivé ekonomiky EU. Do popředí se znovu dostane Itálie, které komise pravděpodobně předpoví vysoký deficit státního rozpočtu

Evropská komise předpoví Itálii vysoký schodek rozpočtu

Zasedání americké centrální banky nepřinese nic zásadně nového. Sazby se podle všeobecného očekávání budou zvedat až na prosincovém zasedání. Neměl by se měnit ani výstup ze zasedání, včetně hodnocení ekonomické situace. Jedinou novinkou, kterou očekáváme, je zahájení vážné diskuze o velikosti bilance banky. Na závěry této debaty si však budeme muset ještě nějakou dobu počkat.

Nová prognóza pro ekonomiku z dílný Evropské komise poprvé představí i výhled pro rok 2020. Do popředí se v této souvislosti dostane Itálie. Nová prognóza bude totiž zahrnovat deficity rozpočtů a v případě Itálie by mohla ukázat na schodek rozpočtu přesahující 3 % HDP. Vyšší deficity, než jaké plánují jednotlivá ministerstva financí, ukáže předpověď Evropské komise pravděpodobně také pro Španělsko a Portugalsko.  

Německý zahraniční obchod za září zklamal

Včerejší údaje o průmyslové produkci v Německu podpořily úterní údaje o továrních objednávkách a přinesly na trhy mírný optimismus. Po velmi špatném třetím čtvrtletí by tak v posledním kvartále mohlo v Německu skutečně dojít ke zrychlení ekonomické aktivity. 

Na rozdíl od průmyslu a továrních objednávek dnes ráno zveřejněná čísla o německém zahraničním obchodě přinesla zklamání. Záporná meziměsíční dynamika vývozů se podepsala na slabším přebytku obchodní bilance. Nicméně ani dynamika dovozů nebyla kladná. Na obou číslech se mohly projevit problémy s výrobou aut. Méně se jich vyvezlo a kvůli tomu se dovezlo méně dílů.   

Podíl nezaměstnaných ještě o desetinu klesne

Podíl nezaměstnaných v Česku stále pozvolna klesá. Za jeho snižováním stojí přetrvávající nedostatek pracovní síly a rostoucí mzdy. Dynamika poklesu počtu registrovaných nezaměstnaných však již výrazně zpomaluje. V říjnu se ale ještě projevují příznivé sezónní efekty. Na trhu ubývá absolventů, kteří se zaregistrovali v letních měsících, a v září navíc přibývá i sezónních prací. Více k našim měsíčním odhadům naleznete na: http://bit.ly/2APqDBp.

Koruna se nepřipojila k posilování v regionu

Koruna se včera nepřipojila k dobré náladě v regionu, za kterou pravděpodobně stály volební výsledky ve Spojených státech. Ty snížily nejistotu na trzích a investoři se tak vydali nakupovat rizikovější aktiva. Mezi nimi byly i zlotý a forint. Polská měna posílila o 0,3 % na 4,290 PLN/EUR, zatímco maďarská přidala desetinu na 321,7 HUF/EUR. Koruna se od tohoto všeobecného středoevropského trendu odchýlila. Její kurz se v podstatě nepohnul a zůstal velmi blízko 25,86 CZK/EUR.
Autor: Viktor Zeisel

Tyto zprávy pro vás vytváří Investiční bankovnictví KB.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Út 14:59  Prognóza může projít změnami Research (Česká spořitelna)
Út 14:04  MNB snížila sazby podle očekávání (23.4.2024) ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688