Roman Havlíček (Meteobox)
06.11.2018 12:46:52

Slunečné a teplé počasí zkazí místy mlhy nebo nízká oblačnost, v druhé polovině týdne ale přibývání oblačnosti a ochlazování

Počasí nad střední Evropou ovlivňuje tlaková výše nad východní Evropou, nad západní Evropou se nachází brázda nižšího tlaku vzduchu a v ní leží zvlněné frontální rozhraní. V dalších dnech k nám mezi tlakovou níží nad severním Atlantikem a tlakovou výší nad východní Evropou bude pokračovat příliv teplého vzduchu od jihu. Frontální rozhraní se bude posouvat dále k východu jen zvolna a postupně se bude rozpadat. Další studená fronta bude přes západní Evropu postupovat během středy a do počasí u nás by měla zasáhnout ve čtvrtek.

 

Dnes bude jasno až polojasno, zejména zpočátku v západní polovině Čech a na Českomoravské vrchovině nízká oblačnost, ojediněle mrholení.

Nejvyšší denní teploty 14 až 18°C, na východě až 20°C, při déle trvající nízké oblačnosti kolem 12°C.

V 1000 m n.m. na horách kolem 13°C, na Šumavě až kolem 16°C.

Vítr mírný jihovýchodní 2-7 m/s, na Českomoravské vrchovině, jižní Moravě a severních pohraničních horách až 10 m/s, místy s nárazy 15-20 m/s, na hřebenech hor až 25 m/s, v západní polovině Čech i slabý.

 

V noci bude skoro jasno až polojasno, přechodně i zvětšená vysoká oblačnost, postupně místy nízká oblačnost nebo mlhy, zejména v západní polovině Čech a na Českomoravské vrchovině, ojediněle mrholení.

Nejnižší noční teploty 11 až 7°C, při vyjasnění a utišení větru až kolem 4°C.

Vítr mírný jihovýchodní 2-7 m/s, na Českomoravské vrchovině, jižní Moravě a severních pohraničních horách až 10 m/s, místy s nárazy 15-20 m/s, v západní polovině Čech i slabý proměnlivý do 4 m/s.

 

Ve středu bude skoro jasno až polojasno, přechodně může být zvětšená vysoká oblačnost, později další přibývání oblačnosti. Zpočátku zejména v západní polovině Čech a na Českomoravské vrchovině nízká oblačnost nebo mlhy, ojediněle mrholení.

Nejvyšší denní teploty 14 až 18°C, při déle trvající mlze nebo nízké oblačnosti jen kolem 12°C.

V 1000 m n.m. na horách kolem 11°C, na Šumavě až 15°C.

Vítr mírný jihovýchodní až jižní 2-6 m/s, na Českomoravské vrchovině, jižní Moravě a v severních pohraničních horách 4-9 m/s, místy s nárazy 15-20 m/s, na hřebenech hor i silnější, později bude slábnout. V západní polovině Čech převážně slabý proměnlivý do 4 m/s.

 

Ve čtvrtek bude přibývat oblačnost na oblačno až zataženo a ojediněle, zejména v západní polovině Čech slabý déšť. Přechodně, zejména zpočátku až polojasno. Místy mlhy nebo nízká oblačnost.

Nejnižší noční teploty 9 až 5°C.

Nejvyšší denní teploty 11 až 15°C, při protrhané oblačnosti i tepleji.

Vítr slabý proměnlivý, nebo zpočátku jihovýchodní, později západní do 4 m/s.

 

pátek bude převládat zataženo, ojediněle, především na severovýchodě se může oblačnost protrhávat. Ojediněle slabý déšť nebo mrholení.

Nejnižší noční teploty 9 až 5°C.

Nejvyšší denní teploty 9 až 14°C.

Vítr slabý proměnlivý, postupně až mírný jihovýchodní 2-6 m/s.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty