kryptomonitor.cz (Kryptomonitor)
Investice  |  02.11.2018 10:55:55

Blockchainový ostrov Malta se chce stát též top zemí v oblasti umělé inteligence

Maltská vláda oznámila sestavení pracovní skupiny, jejímž úkolem má být vytvoření národní strategie v oblasti umělé inteligence (AI – artificial intelligence). Z akce Malta Blockchain Summit, která probíhá ve dnech 1. a 2. listopadu a je jednou z největších společenských událostí kryptosvěta letošního roku, o tom informoval Cointelegraph.

Silvio Schembri, mladší ministr pro finanční služby, digitální ekonomiku a inovace, oznámil spuštění vládní iniciativy s názvem Malta.ai. Prohlásil, že Malta se chce stát top AI národem. Řekl, že země vytvoří přátelské regulatorní prostředí pro oblast umělé inteligence právě takovým způsobem, jak to učinila pro blockchainovou technologii. „Poté, co jsme Maltu úspěšně zavedli jako „blockchainový ostrov“ tím, že jsme jako první na světě regulovali produkty a služby z oblasti technologie DLT (technologie distribuované účetní knihy), bychom nyní chtěli Maltu dostat mezi prvních deset zemí světa s nejlepší politikou pro oblast umělé inteligence,“ řekl ministr.

Vláda již pro svou národní strategii umělé inteligence spustila webovou stránku. Na projekty z oblasti AI bude dohlížet stejná organizace, která již monitoruje DLT.

Malta.ai bude spolupracovat na pilotním projektu se společností SingularityNET. Ta provozuje decentralizované tržiště pro služby umělé inteligence, vydala svůj vlastní token AGI s tržní kapitalizací téměř 33 milionů dolarů a používá renomovaného robota Sophia z dílny hongkongské firmy Hanson Robotics.

Malta si již dříve získala reputaci díky svému proaktivnímu a přátelskému přístupu k podnikání orientovanému na blockchain a kryptoměny. Svůj záměr učinit zemi leaderem v oblasti DLT vláda oznámila v únoru letošního roku. Počátkem července parlament země schválil tři návrhy zákona, které stanovily jasný regulatorní rámec a právní prostředí jak pro kryptoodvětví, tak pro blockchain. Již díky příslibu přijetí těchto zákonů se Maltě podařilo přilákat na své území množství hráčů z těchto odvětví včetně kryptoburz Binance, Okex a Bitbay.

The post Blockchainový ostrov Malta se chce stát též top zemí v oblasti umělé inteligence appeared first on Kryptomonitor.cz.

Kryptomonitor

Kryptomonitor je informační web o kryptoměnách, který cílí nejen na investory a obchodníky s kryptoměnami, ale také zájemce z řad široké veřejnosti, kteří chtějí sledovat nejnovější vývoj v této oblasti.

Publikuje jak vlastní články, analýzy a rozhovory, tak i krátké denní zprávy, které přinášejí stručné aktuální informace o všem, co hýbe světem kryptoměn.

Více na: www.kryptomonitor.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688