Research (Česká spořitelna)
Akcie v ČR  |  23.10.2018 08:48:40, aktualizováno 24.10.2018 10:12:44

Avast spolupracuje s Vodafone na Family Security aplikaci


 

Avast spolupracuje s českým Vodafone. V jejím rámci operátor nabízí Vodafone Family Security aplikaci.


Jak už název napovídá, jde o aplikaci, která rodičům umožní kontrolovat chování dětí na mobilních zařízeních. A to skrze blokování nevhodných stránek, časové omezení internetového přístupu či zasílání notifikací, když se dítě nedostaví v daném čase na „bezpečné místo“ (například do školy).

Mobilní telefony používá k připojení na internet 97 procent dětí, přitom v roce 2010 šlo pouze o 37 procent. Zároveň zhruba čtvrtina dívek a chlapců tráví na internetu více než čtyři hodiny denně. Vyplývá to ze studie EU Kids Online – the Czech Republic 2018, do které se zapojilo více než 2600 dětí ve věku devět až šestnáct let. Chránit děti nejen v digitálním světě pomůže nová aplikace Vodafone Family Security, která vznikla ve spolupráci se společností Avast.

„Děti dnes používají k přístupu na internet dominantně mobilní telefony. Zdá se však, že rodiče kontrolují tyto telefony jen minimálně. Podíly rodičů, kteří používají software ke kontrole konzumovaného online obsahu, dokonce za posledních osm let poklesly. Chtěl bych doporučit rodičům, aby věnovali online bezpečnosti dětí větší pozornost. Rodiče by také neměli zapomínat si s dětmi povídat o tom, co a proč dělají na internetu,“ říká profesor David Šmahel z Masarykovy univerzity, vedoucí projektu EU Kids Online – the Czech Republic 2018.

Podle závěrů tohoto projektu 77 procent dětí uvedlo, že ví, jak změnit nastavení soukromí na sociálních sítích. Nicméně jen zhruba polovina dětí odpověděla, že ví, jak si ověřit pravdivost informací z internetu.

Právě důvěřivý přístup a anonymní prostředí mohou být pro děti nebezpečné. Ochránit potomky na internetu pomůže rodičům nová aplikace Vodafone Family Security, která vznikla ve spolupráci se společností Avast. Tento nástroj dokáže filtrovat a zakázat jednotlivé stránky, aplikace nebo jejich skupiny (gambling, erotický obsah apod.) a nabízí i doporučené filtry pro věkové skupiny dětí. Rovněž umí pozastavit přístup na internet.

„Ve Vodafonu intenzivně studujeme, jaké změny přináší rostoucí popularita mobilního internetu do života rodin. Jsou to nejčastěji maminky, které mají rostoucí strach z toho, kde se jejich děti v neomezeném světě internetu vlastně pohybují. Aplikace Vodafone Family Security jim dovolí tento svět objevovat a přitom zůstat v bezpečí,“  říká David Novák, marketingový ředitel Vodafonu.

Nejde ale jen o digitální prostředí. Aplikace umožňuje ověřit si i to, jestli dítě v pořádku dorazilo ze školy domů nebo do kroužku. Stačí si v telefonu nastavit notifikace podle polohy, a jakmile se dítě dostane do vybraného cíle, rodič nebo zákonný zástupce automaticky dostane zprávu.

Aplikaci je možné využít v zařízení s operačním systémem Android verze 5.0 a vyšší nebo iOS  verze 10 a vyšší. Pro systém Android bude dostupná od přelomu září a října, pro iOS zhruba o měsíc později. Cena za používání je 149 korun měsíčně, ale na začátku bude v rámci promoakce nabízena minimálně na měsíc zdarma. V rámci této ceny lze službu využít až na šesti zařízeních a Vodafone nepožaduje, aby v každém z nich byla Vodafone SIM karta, stačí jen v jednom.

„Děti jsou přirozeně zvídavé a zajímají se o technologie, což je určitě pozitivní, ale musíme dát pozor na možné negativní důsledky. S tím, jak se častěji připojují k internetu přes mobil, se totiž objevují nová nebezpečí jako třeba riziko, že se dostanou na stránky s obsahem pro dospělé nebo že uvidí násilí. Avšak na rozdíl od počítačů se s telefonem tyto situace mohou přihodit i mimo domov, kde rodiče nemohou dohlédnout na to, co jejich potomci dělají v online světě,“ popisuje odbornice na mobilní bezpečnost z Avastu Petra Tošnarová. „Tyto situace chceme řešit právě díky mobilní aplikaci určené k rodičovské kontrole. Umožňuje maminkám a tatínkům blokovat stránky s nebezpečným obsahem a zároveň díky ní mohou dostávat zprávy, kde se jejich dítě zrovna nachází,“ dodává.

Zmíněné výsledky jsou vůbec první veřejné informace z projektu EU Kids Online - the Czech Republic 2018, celá studie bude publikována během podzimu na stránkách irtis.muni.cz.




Česká spořitelna je bankou s nejdelší tradicí na českém trhu. Téměř 200 let tvoří jeden ze základních pilířů českého bankovního systému. V současnosti poskytuje služby pro přibližně 4,7 milionu klientů. Od roku 2000 je součástí nadnárodní finanční skupiny Erste Group Bank.

Více informací na: www.csas.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Pá 16:50  Týden na akciových trzích: Ztrátový týden, S&P500 testuje hranici 5 tis. bodů -... Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Čt 17:45  Růst cen akcií a cena za riziko Patria (Patria Finance)
Čt 16:44  Akciové trhy: Evropské trhy většinou rostly - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688