TNBiz (TN.cz)
21.10.2018 15:53:47

Počasí: V úterý dorazí silný vítr, na horách už napadne sníh

Příjemné teploty, kterých jsme si v posledních dnech užívali, pomalu končí. Do Česka dorazí i mráz a teploty budou dosahovat maximálně 17 °C. Slunce vystřídají srážky, na horách pak můžeme očekávat i sníh. Meteorologové také varují před silným větrem, který by měl udeřit z úterka na středu.

Pokud jste o víkendu využili pěkného počasí a vyrazili ven, udělali jste dobře. V příštím týdnu nás čekají spíše nízké teploty a déšť. Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) se srážky na horách promění i ve sníh. Déšť začne v pondělí a měl by vydržet až do neděle.

 

V pondělí nás ráno čekají mlhy, místy i mrznoucí. Postupně bude přibývat oblačnosti, na většině území můžeme očekávat přeháňky nebo déšť. Nejvyšší denní teploty 12 až 16 °C, v noci pak teploty klesnou i na -1 °C.

 

Přeháňky a déšť vydrží i v úterý. Na horách v polohách nad 1200 m by mohl napadnout sníh. Nejvyšší denní teploty 9 až 13 °C, nejnižší noční teploty 5 až 1 °C. V úterý dorazí do Česka silný vítr, který bude k večeru zesilovat. Vítr dosáhne nárazově až 20 m/s, na horách kolem 30 m/s.

"Aktuálně není v platnosti výstraha, ale v úterý (23.10.) večer zesílí vítr. V noci na středu a ve středu přes den bude pravděpodobně vát silný západní až severozápadní vítr 7 až 12 m/s, s nárazy kolem 20 m/s, na horách kolem 30 m/s. K večeru bude vítr slábnout," uvedl na svém webu ČHMÚ.

Silný vítr můžeme očekávat i ve středu, k večeru začne slábnout. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 °C, noční teploty klesnou na 5 °C. I středa bude dešťová, na horách nad 800 m napadne sníh.

Čtvrtek bude opět oblačno až zataženo, občasně se vyskytnou i srážky. Oblačnosti by však v průběhu dne mělo ubývat a na některých místech bude i polojasno. Nejvyšší denní teploty 11 až 15 °C, nejnižší noční teploty 7 až 3 °C.

Pátek bude oblačno až polojasno, spíše slabý déšť nebo mrholení. Nejnižší denní teploty 12 až 16 °C, noční teploty klesnou na 3 °C.

 

O víkendu očekávejte spíše stejné počasí, jako v týdnu. Počasí k výletům moc nepřispěje. Můžeme očekávat oblačno až zataženo, místy přeháňky nebo déšť. Na horách od vyšších poloh pak srážky sněhové. Nejvyšší denní teploty 13 až 17 °C, poté se budou pohybovat mezi 9 a 14 °C. Pokles se bude týkat i nočních teplot. Zpočátku bude v noci od 8 do 4 °C, poté teploty klesnou na 5 až 1 °C.


TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty