TNBiz (TN.cz)
19.10.2018 09:45:29

Počasí ve Španělsku: Srazily se nad ním dvě bouře.

Po tropické bouři Leslie, která se přehnala Středozemím a na Mallorce zanechala 13 mrtvých, zásáhla Španělsko další ničivá bouře. Jedná se o spojení dvou bouří - jedné z Atlantiku, druhé ze Středomoří - které se ve čtvrtek srazily nad východním pobřežím Španělska.

Už od čtvrtka tuto oblast sužují masivní přívalové deště, krupobití a záplavy. Nejvyšší stupeň výstrahy platí pro východní provincie Castellón, Tarragona a Teruel, nižší stupeň ohrožení pak pro provincie Alicant, Valencia a Baleárské ostrovy, které se teprve vzpamatovávají z pohromy způsobené bouří Leslie.

 

 

Hasiči vyjížděli ke stovkám případů - od odstraňování spadlých stromů po vyprošťování lidí ze zatopených domů a aut. Bouře se zatím naštěstí obešla bez obětí. Po katastrofě na Mallorce jsou ulice liduprázdné a některé provincie zavřely školy.

Nejhorší dopad měla bouře na dopravu - některé rušné silnice jsou zcela zaplavené a došlo k omezení železniční a letecké dopravy.

 

Podle španělské meteorologické agentury se jedná o nejhorší bouři a největší pokles teploty za posledních deset let. Příčinou je podle meteorologů právě spojení dvou bouří. Bouře by měla trvat až do neděle, už od soboty by ale měla slábnout.

 

O tom, že se počasí ve Španělsku zbláznilo, svědčí i sněhové srážky na jihu území. 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty