BHS (BH Securities a.s.)
Akcie ve světě  |  12.10.2018 10:17:49

Akciové trhy po celém světě padají

„Růst akciových trhů bez silné korekce již trvá devět a půl roku, což je nejdéle v historii. Investoři jsou proto velmi nervózní a očekávají příchod krize. Stále více investorů opouští akciové trhy a nakupují státní dluhopisy. K tomuto trendu navíc přispívají problémy na rozvíjejících se trzích, rostoucí úrokové sazby, obchodní války a brexit,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.

„Signály k opatrnosti jsou stále jasnější. Přesto zatím není důvod k panice. Úrokové sazby se sice rychle zvedají, avšak centrální bankéři dobře tuší, že se přílišná horlivost rychle může změnit ve velmi nepříjemného protivníka,“ říká vedoucí obchodního oddělení BHS Tomáš Matuška.

Akciové tituly jsou pod výrazným tlakem kvůli růstu úrokových sazeb ve Spojených státech. Americká centrální banka (FED) navíc hodlá pokračovat v utahování měnové politiky, což může vést k dalším propadům na trzích. Investoři přesouvají svůj kapitál z akcií do bezpečnějších vládních dluhopisů, které začínají nabízet rozumnou míru zhodnocení. Chybějící kapitál na akciových trzích vede k výrazným propadům.

Kromě akcií zaznamenal výrazný pád i trh s ropou. Ropa Brent se v posledních dnech propadla z 86 dolarů za barel na 81 dolarům za barel. Tato situace může být způsobena nejen zvyšováním úrokových sazeb, ale i obavami o budoucí růst světového hospodářství. Obchodní války, brexit a problémy na rozvíjejících se trzích mohou snížit budoucí růst světového hospodářství, což může mít dopad na spotřebu ropy a dalších komodit.

Napětí na trzích zvýšilo cenu zlata, které vzrostlo z hodnoty 1190 dolarů za trojskou unci na 1220 dolarů za trojskou unci. Investoři ve zlatě nacházejí bezpečný přístav, ve kterém chtějí zakotvit, dokud se situace na trzích neuklidní. Zvyšování úrokových sazeb však může mít dopad i na cenu zlata.


BH Securities a.s - jeden z nejvýznamnějších nebankovních obchodníků s cennými papíry s 20ti letou zkušeností na kapitálových trzích. Hlavní činností je zprostředkování obchodů v tuzemsku i v zahraničí, obhospodařování individuálních portfolií, obchodování na úvěr a obchodování s deriváty.
Více informací na:
www.bhs.cz

12.10. 15:46  K dluhopisům (Raktom)
12.10. 12:08  Tak kdo lže ? (Igor)


Přečtěte si také:

09.03.2020Trhy po celém světě mají depresivní náladu Ing. Štěpán Křeček, MBA (BHS)
05.08.2019Akciové trhy padají střemhlav dolů (Ranní zpráva z akciového trhu) Investiční bankovnictví (Komerční banka)
18.12.2018Výprodejní mexická vlna obkroužila celý svět (Ranní zpráva z akciového trhu) Investiční bankovnictví (Komerční banka)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688