TNBiz (TN.cz)
10.10.2018 20:45:18

V Česku padaly teplotní rekordy. Stanice naměřily až 25 stupňů

Teplotní rekordy pro 10. říjen padly nebo byly vyrovnány na 47 měřících stanicích. Nejtepleji bylo v Neumětelech na Berounsku, kde teploměr ukázal 24,9 stupně.

Babí léto o sobě v Česku stále dává vědět. Ve středu padaly teplotní rekordy především ve středních a severních Čechách. Teplo ale bylo na většině území. Nové nebo vyrovnané rekordy mají na 43 ze 150 stanic fungujících alespoň 30 let a na čtyřech z 11 měřících déle než 100 let.

Rekord padl také v Semčicích na Mladoboleslavsku a v Doksanech na Litoměřicku, kde naměřili shodně 24,7 stupně. Hranici 24 stupňů překračovaly také stanice na Mělnicku nebo na Děčínsku. V Přerově pak teploměr ukázal 23 stupňů.

Teploty kolem 20 stupňů by měly v Česku panovat nejméně do začátku příštího týdne. Podobně teplo jako ve středu bude už ale jen ve čtvrtek, kdy by znovu podle předpovědi mohly teploty stoupat až ke 25 stupňům.

Česko se těší z babího léta a na řadě míst padají teplotní rekordy. Jak dlouho ještě vydrží? A vystřídá ho do konce října zima? Na otázky odpovídal meteorolog ČT Michal Žák.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty