Učitelé změří své síly v národním kole soutěže Science on Stage

Učitelé přírodovědných oborů předvedou své experimenty Liberecké science centrum iQLANDIA se opět stane dějištěm národního kola soutěže Science on Stage, a to v sobotu 13. října od 10 do 18 hodin. Učitelé přírodovědných oborů a popularizátoři vědy předvedou návštěvníkům centra svá originální vystoupení plná experimentů.  A pozor, už o dva dny později bude v iQLANDII k vidění nové auto z projektu „Azubi Car“ značky ŠKODA – SUNROQ. Tak neváhejte a přijďte.

Science on Stage odstartuje v 10 hodin dopoledne. „Jedná se o soutěž určenou všem učitelům přírodovědy, chemie, fyziky, informatiky či matematiky. Kantoři tak předvedou své výukové aktivity a navzájem si předají zkušenosti,“ říká Petra Zákravská, manažerka programu. Ze všech účastníků vybere porota sedm nejlepších, kteří budou reprezentovat Českou republiku v roce 2019 v Portugalsku na mezinárodní Science on Stage.

A co vás na Science on Stage čeká? Na scéně se představí i tým iQLANDIE se svou tolik populární Science show plnou ohňů, blesků a kouře, během které vám lektoři představí sílu kouřového děla nebo vám polijí ruku kapalným dusíkem o extrémně nízké teplotě -196 °C. Dále se můžete těšit na úspěšné vystoupení pod názvem „Hrajeme si s teplem“. V jeho rámci například zjistíte, jak se teplo šíří, kdy se mění na práci nebo jakým způsobem fungují tepelné stroje. Dále vás čekají projekty „Fotbal ve výuce přírodních věd aneb European STEM League“, „Indukce v mnoha podobách“ či „Střípky pokusů ze Science on Stage pro nejmenší“. 

ŠKODA SUNROQ

Hned v pondělí 15. října zaparkuje u v iQLANDII auto ŠKODA SUNROQ. Jedná se o kabriolet v červenobílé barvě z projektu „Azubi Car“, který zkonstruovalo 23 žáků ze Středního odborného učiliště ŠKODA AUTO. Práce na designovém modelu, jehož předlohou se pro letošek stal vůz KAROQ, má za cíl zvýšit studentům odborné kompetence a naučit je týmové spolupráci.

A jedna skvělá zpráva pro fanoušky Rubikovy kostky. Již v neděli 28. října se sjedou do iQLANDIE ti nejlepší speedcubeři, aby si zasoutěžili v jejím skládání. Představí se tu dokonce i držitel českého rekordu Matěj Grohmann, který dokázal „Rubikovku“ v kategorii 3x3x3 složit za 5,33 sekund! Tak neváhejte a buďte u toho.




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky