Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Akcie v ČR  |  25.09.2018 09:18:58

PMČR zlepšil ziskovost (Ranní zpráva z akciového trhu)

Hlavní události

Philip Morris ČR zveřejnil povzbudivé výsledky hospodaření za první polovinu letošního roku.

Dnes je poslední obchodní den pro akcie Unipetrolu.

Evropské akcie budou na počátku seance hledat směr.

Nejzajímavějším makroekonomickým ukazatelem je spotřebitelská důvěra v USA. Kromě toho budou zveřejněny ještě ceny nemovitostí ve 20 největších amerických městech. Evropa nabídne pouze pro trhy nezajímavé ukazatele důvěry ve Francii.

Société Générale potvrdila nákupní doporučení pro akcie francouzského ropného producenta Total.

Obchodování na zámořských trzích

Americký akciový index S&P 500 včera ztratil 0,4 % ze své hodnoty. Nejvíce se na tomto poklesu podílely průmyslové podniky, jejichž akcie spadly o 1,3 % v reakci na slova čínských představitelů, kteří varovali, že se nebudou chtít sejít s americkými diplomaty, pokud budou nadále vystavováni tlaku na rozšiřování a zvyšování cel. Vůbec nejhůře se ale vyvíjely akcie realitních developerů, které přišly o 1,9 % reagující na rostoucí výnosy amerických státních dluhopisů. Naproti tomu vítězem se s velkým náskokem staly energetické společnosti (+1,5 %), kterým pomohl růst ceny ropy na základě prohlášení OPEC, že se nechystá k rychlému zvyšování své produkce i přes nárůst těžby ve Spojených státech.

Po včerejší přestávce se k monitorům vrátili japonští obchodníci. Převažovaly nákupní příkazy, a tak index Topix v průběhu dnešního ranního obchodování vzrostl o 0,7 %. K ziskům se přidaly i akcie obchodované v Indii, které si polepšily v podobném rozsahu. Naopak čínské akcie ztrácely, když šenčenský i šanghajský index odepsaly zhruba 0,8 %. Trhy v Jižní Koreji byly dnes opět zavřené. Neobchodovalo se ani v Hongkongu.

Philip Morris ČR

Philip Morris ráno zveřejnil výsledky hospodaření za první polovinu roku. Konsolidované tržby bez spotřební daně a DPH meziročně vzrostly o 11,2 % na 6,42 mld. CZK za první polovinu roku 2018 a překonaly tak naše odhady ve výši 5,95 mld. CZK. Hlavním důvodem růstu tržeb bylo uvedení na trh bezdýmných tabákových výrobků HEETS a zařízení IQOS v červenci 2017. Tržbám pomohl také příznivý vývoj cen produktového portfolia na obou trzích v České republice a na Slovensku odrážející zvýšení prodejních cen. V České republice poklesl celkový trh cigaret o 2,5 %, za čímž stojí především vliv protikuřáckého zákona a následně přechod některých uživatelů na bezdýmné produkty. Jejich tržní podíl dosáhl za H1 18 výše 3,5 %. Na Slovensku je situace ještě příznivější, když celkový trh cigaret poklesl o pouhých 0,2 %, zatímco tržní podíl bezdýmných produktů dosáhl 3,7 %. Zisk z provozní činnosti vzrostl o 7,8 % na 2,17 mld. CZK. Nižší tempo růstu provozního zisku oproti tržbám je dáno zvýšenými náklady za služby, které meziročně vzrostly o 50 % na 1,21 mld. CZK. Výsledky společnosti hodnotíme pozitivně a dnešní vývoj ceny akcií by to měl podpořit. Detailnější informace o výsledcích přineseme v průběhu dne ve speciální zprávě.

Autor: Miroslav Frayer

Tyto zprávy pro vás vytváří Investiční bankovnictví KB.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výsledky firem - tržby, zisk



Přečtěte si také:

26.03.2019Kofola v souladu s odhady, PMČR je předčil (Ranní zpráva z akciového trhu) Investiční bankovnictví (Komerční banka)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688