Patria (Patria Finance)
Investice  |  24.09.2018 17:03:39

Franklin Templeton: Zaměřeno na rozvíjející se trhy

Ve světle poklesu turecké liry a argentinského pesa se obavy z přenosu nákazy na celý trh rozvíjejících se ekonomik zdají být na vzestupu. Podle Franklin Templeton není ale pravděpodobné, že by současná slabost několika rozvíjejících se zemí vyústila v makroekonomickou nákazu či větší krizi na této třídě aktiv.

Argentina: Od poloviny srpna zažila Argentina opakované útoky na svou měnu a rostoucí očekávání inflace. To vedlo její vládu k tomu, aby zavedla agresivnější fiskální politiku, kterou trh přivítal s určitou skepsí. Franklin Templeton hodnotí vládní program jako náročný, zejm. v době před prezidentskými volbami v roce 2019, a očekává, že současná ekonomická kontrakce bude probíhat minimálně ještě několik měsíců.

Turecko: Politické a institucionální nejistoty, strukturálně slabá pozice běžného účtu, vyšší ceny ropy, silná depreciace turecké liry a vysoká dvojciferná inflace v problematickém geopolitickém prostředí ochladily důvěru investorů. Zpomalení ekonomiky bylo po letech silného ekonomického růstu rizikem ještě před nedávnou volatilitou. Ta se nyní dále zhoršuje.

Jižní Afrika: Přestože jihoafrický rand zažil výprodeje kvůli snaze vyhnout se riziku rozvíjejících se trhů, Franklin Templeton věří, že jde pouze o funkci této měny jako určitého indikátoru likvidnějších měn rozvíjejících se trhů. Jižní Afrika má převážně pozitivní politické prostředí díky tomu, že její nový prezident zastává pro-podnikový přístup a růst jejího HDP by se měl oproti první polovině roku zlepšit díky silnější zemědělské produkci, spotřebě a stavebnictví. Rand by tak měl po zmírnění averze k riziku a zlepšení domácího růstu také posílit.

V hodnocení současného stavu rozvíjejících se trhů je třeba poznamenat, že se tento trh sestává z mnoha rozličných ekonomik s různým tempem růst a politického rizika. Hrozba širší makroekonomické nákazy či hlubší krize této třídy aktiv je ale omezená. Celkově tedy zůstávají rozvíjející se trhy v dobré kondici.

Disclaimer společnosti Franklin Templeton: Komentáře, názory a analýzy zde prezentované slouží pouze jako informace a neměly by se považovat za individuální investiční poradenství nebo doporučení investovat do jakéhokoliv cenného papíru nebo přijmout jakoukoliv investiční strategii. Vzhledem k tomu, že tržní a ekonomické podmínky podléhají rychlým změnám, komentáře, názory a analýzy platí ke dni zveřejnění a mohou se měnit bez předchozího upozornění. Materiál není koncipován jako kompletní analýza každého údaje ohledně jakékoliv země, oblasti, trhu, odvětví, investice nebo strategie.

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688