Research (J&T BANKA)
Investice  |  24.09.2018 09:49:35

Ranní přehled: Čez ustál vyřazení z indexů, KB po vyřazení ztratila

Komentář k akciovému trhu
Pražská burza - Index PX: 1,102 bodů (-0.2% d/d); objem: 2,223 mil.

Páteční obchodování bylo ovlivněno především závěrečnou aukcí, v které se odráželo převážení hned několika indexů (STOXX 600, FTSE, CECE, PX). ČEZ celý týden dokázal odolat prodejnímu tlaku a i při pátečním vyloučení z indexů STOXX 600 titul dokázal více jak dobře vzdorovat. Nakonec si připsal 1,2 % d/d na 571 . Komerční banka stejně jako ČEZ byla vyřazena z indexu STOXX 600, ale v tomto případě nakonec prodejci lehce převážili poptávku a titul uzavřel o 0,2 % d/d slabší na 902 . Avast byl k pátku začleněn do indexu FTSE 250, a i když je primární burzou Londýn, tak na BCPP titul přidal 1,2 % na 84 . Z pohledu korunové zavírací ceny se jednalo o historické maximum. Za zmínku stojí ještě obchodování na Erste Group (-2,7 % d/d na 945,8 ), která byla po celý den pod silným prodejním tlakem bez výraznějších kurzotvorných informací. Je možné, že docházelo k technické korekci předešlého růstu, či k uvolňování prostředků pro zmíněné převážení indexů. Celkově tak pražská burza zažila čilý obchodní den s nadprůměrným objemem 2,2 vs. průměr 0,6 mld. při mírném poklesu indexu PX o 0,2 % d/d na 1101,7 bodu.

USA - Dow Jones: 26,744 (+0.3%); S&P500: 2,930 (-0.0%); Nasdaq: 7,987 (-0.5%)
Americké akciové trhy vstúpili do piatkového obchodného dňa v zelených číslach, ktoré však nedokázali udržať. Behom celého dňa došlo k miernym predajom a to hlavne na technológiách, kde Nasdaq uzavrel -0,5%. V zelenom sa udržal len Dow Jones a uzavrel na nových historických maximách. Dolár mierne posilnil na čo reagovalo zlato poklesom 0,6%. Ropa väčšinu svojich ziskov taktiež odovzdala. Výnosy desaťročných amerických vládnych dlhopisov sa naďalej udržovali nad hranicou 3% p.a. Z jednotlivých titulov, American Airlines +4,1% potom, čo spoločnosť oznámila zámer zvýšiť poplatky za batožinu. Po výsledkoch klesajú akcie Micron Technologies (-2,9%), kde spoločnosť sklamala investorom hlavne výhľadom. Twitter -4,5%, kde na stránkach sa objavila chyba, ktorá mohla poškodiť užívateľov a partnerov danej spoločnosti.

Komentář k devizovému trhu
Koruna k euru v pátek pokračovala třetí den v korekci a oslabila z 25,54 na 25,60 CZK/EUR, což je nejslabší úroveň za předchozích 7 obchodních dní. Ostatní měny v regionu v pátek mírně oslabily, ale k žádné výraznější změně nedošlo. Dolar k euru se v pátek většinu dne obchodoval těsně pod úrovní 1,18, odpoledne lehce posílil na 1,175 USD/EUR. Koruna k dolaru v pátek postupně oslabila o 10 haléřů na 21,8 CZK/USD.

Kalendář – významné události
Dnes začínají platit nová cla mezi USA a Čínou
09:00 – ČR: indexy ekonomického sentimentu (září)
10:00 – Německo: index Ifo podnikatelské důvěry (září)


J&T BANKA, privátní banka úspěšných:

Od roku 1998 se staráme o investice a finance těch nejbohatších, těch nejnáročnějších. Individuální přístup a maximální komfort je cítit ve všem, co děláme. Jsme privátní bankou, která klientům pomáhá majetek zhodnotit, ochránit a předat dalším generacím a v neposlední řadě si ho také užít. Učíme se od těch nejlepších a rosteme spolu s našimi klienty.

Vedle komplexních služeb family office a privátního bankovnictví poskytujeme specializované financování v oblasti real estate a podnikových akvizic. Do bankovního holdingu J&T patří kromě české J&T Banky její slovenská pobočka, ruská banka J&T Bank ZAO a banka J&T Bank and Trust se sídlem na Barbadosu.

Více informací na: www.jtbank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688