Zájem o cestování vyššími třídami mezi Čechy roste, co byznys třída nabízí za služby?

Luxusní cestování si tak může dopřát čím dál více Čechů Klesající cena a příznivá ekonomická situace se projevuje již i na cenách letenek do byznys a vyšších cestovních tříd. Luxusní cestování si tak může dopřát čím dál více Čechů pracovně i soukromě. Cestující si tak užívají nejen většího pohodlí a soukromí, ale i dalších specifických služeb. Připravili jsme si pro vás výčet služeb vybraných leteckých společností.

„Češi jsou zkušenými cestovateli, kteří ze široké nabídky možností volí tu pro ně nejvhodnější a již nevyhrává pouze nejnižší cena, ale nabídka služeb či typ letadla. Podíl vyšších cestovních tříd stoupá především u dálkových letů, a sice meziročně o 23 % na podíl 5,2 % ze všech prodaných letenek,“ říká Trejbal.

Důvody volby pro cestování byznys třídou jsou různé, jejich podoba zrovna tak – letecké společnosti nenabízí stejné služby, naopak se předhánějí, kdo se o své zákazníky dokáže lépe postarat a zahrnout je luxusem. Zajímá vás, jaké pohodlí si mohou dopřát cestující z Prahy do celého světa?

Oblíbená letecká společnost Turkish Airlines létá z Prahy úzkotrupým letadlem, návazné mezikontinentální linky pak širokotrupými letadly. Samozřejmostí byznys třídy jsou velká sedadla, která poskytují soukromí i dostatek prostoru. Lety širokotrupými letadly jsou navíc jako dělané pro všechny gurmány, kteří si potrpí na čerstvě připravená jídla. Byznys třídě je totiž k dispozici tzv. létající kuchař. Ten vám rád připraví nejkrásnější pokrmy světové a turecké kuchyně.

Od 28. října nasadí společnost Qatar Airways na trase Praha – Dauhá nově Boeing 787-8 Dreamliner, nabízející 22 sedadel v byznys třídě. Pro cestující jsou připraveny kromě pohodlného lůžka i 100% bavlněné přikrývky a pantofle nebo luxusní italská kosmetika. Hlavní město Qatar je českými cestujícími často využívané jako přestupní bod do asijských destinací.

Pořídíte-li si letenku do první třídy od společnosti Emirates, čeká vás nezapomenutelný zážitek a pestrý společenský program v Boeingu 77. Během letu vám naservírují pětichodové menu na čínském porcelánu a dopřejí neomezenou konzumaci výběrového šampaňského. Dáváte přednost koktejlu před bublinkami? Pak zamiřte do palubního baru. Zde můžete degustovat alkoholické nápoje v nejvyšší kvalitě dle vlastního výběru.

•••

Společnost ASIANA byla založena v roce 1993. Její portál Letuška.cz byl spuštěn v roce 2001 jako první online prodejce letenek v České republice a střední a východní Evropě. Letuška.cz se stala prvním úspěšným start-up ve svém oboru v ČR, naučila Čechy nakupovat letenky přes internet.




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy