TNBiz (TN.cz)
Politika a události  |  20.09.2018 11:54:55

Babiš má problém, píší noviny v Evropě. Nesmysl, tvrdí premiér

Evropská komise získala další podnět k vyšetřování od nevládní protikorupční organizace Transparency International kvůli podezření na střet zájmů premiéra Andreje Babiše. Organizace tvrdí, že má Babiš stále vliv na společnost Agrofert. Premiér označil prohlášení za nesmysl. Ostudného vyšetřování si nicméně všímají už i zahraniční portály.

Podezření se týká vlivu Andreje Babiše na společnost Agrofert. Podle Transparency International (TI) není Babiš formálně přímo vlastníkem společnosti, ale z veřejně dostupných informací lze vyčíst, že má stále vztah ke svěřeneckým fondům.

"Jeho osoba se nachází v pozici zakladatele a zároveň obmyšleného, což mu umožňuje je přímo či nepřímo ovládat," vysvětluje TI.

„Vzhledem ke zjištěním týkajících se potenciálního střetu zájmů jednoho z čelních představitelů členského státu EU, který čelí podezření, že je konečným majitelem firmy, jež pobírá nemalé evropské dotace, musí Evropská komise prošetřit vazby mezi premiérem Babišem a holdingem Agrofert a zajistit, aby byla současná opatření proti střetu zájmů naplněna,“ říká Carl Dolan, ředitel pobočky Transparency International EU.

Andrej Babiš se proti obvinění ohradil."TI nemá žádné důkazy, že bych jakkoli firmu ovlivňoval, protože je ani mít nemůže, nic takového se neděje. Respektuji zákony a své bývalé firmě se nevěnuji. Nemám na to ani čas. Pan (ředitel TI ČR David) Ondráčka říká tyto nesmysly proti mně dlouhodobě. Stal se tak součástí politického boje," zveřejnil prohlášení premiéra informační portál ČTK.

Informaci zaslání pondětu TI také sdílí se zahraničními médii a obvinění již získává pozornost i v zahraničí, o ostudném vyšetřování píše například portál Guardian. "EU vyšetřuje konflikt zájmů Andreje Babiše," informuje italská agentura Ansa.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688