Beton patří do interiéru a dělá ho zajímavějším

Foliované dekory jsou od skutečného betonu pohledově k nerozeznání

Říkáte si, že beton patří jenom na stavbu? Pak vás rádi vyvedeme z omylu! Přímo betonem nebo alespoň betonovým dekorem si totiž můžete zkrášlit v podstatě celý byt. Pojďte se společně s námi podívat, jak na to…

Betonový rámeček pro vypínače

Speciální beton s organickými vlákny dnes rozhodně nenajdete v hrubé stavbě, své místo si našel v hotovém interiéru, a to v originálně pojatém rámečku vypínačů a zásuvek. „Ručně vyráběný betonový rámeček, který je novinkou letošního roku u našich vypínačů, se vyrábí ze speciální směsi obohacené o organická vlákna, která přispívají k celkovému zesílení materiálu. Na atraktivitě vzhledu se podílí žádoucí póry, které se přirozeně vyskytují na povrchu rámečků vypínačů,“ uvádí Ing. Martina Obadalová, vedoucí marketingu družstva OBZOR, ryze českého výrobce domovních vypínačů a zásuvek, a dodává: „Beton je voděodolný a UV stabilní, čímž je přizpůsoben požadavkům moderního bydlení. Rámeček v tomto materiálu si lze pořídit v našich produktových řadách DECENTE a RETRO.

Využijte imitace

Surová krása betonu na nábytkových dvířkách? Nic nemožného! Stačí si pozvat na pomoc jeho zdařilé imitace! „Díky foliovaným dekorům světlý a tmavý beton, které jsou od skutečného betonu pohledově k nerozeznání, už nemusíte mít beton pouze na zdech nebo pracovních plochách. Může zdobit i vaše nábytková dvířka, u kterých by bylo použití skutečného betonu velmi problematické, a to hlavně kvůli jeho vysoké hmotnosti,“ uvádí Martin Dusík, vedoucí obchodního oddělení společnosti Trachea, největšího českého výrobce nábytkových dvířek. Kromě toho přináší foliované imitace betonu i další výhody. „Povrchová folie se snadno udržuje a díky tomu, že přesně obepíná dvířka z pohledové strany i ze všech čtyř bočních stran, chrání hranu dvířek před pronikáním vlhkosti. Nemusíte se tak bát je umístit ani do koupelny nebo kuchyně,“ dodává Martin Dusík.

Koupelna s betonovou tváří

Na elegantní betonově šedou notu si můžete naladit také svoji koupelnu. „Beton je současným hitem i na poli koupelnového nábytku, a proto jsme se rozhodli do stejnojmenného dekoru obléct například skříňky z řady AMBIENTE. A jelikož se jedná o laminátový dekor, který vzhled betonu věrně imituje, není třeba se obávat, že by ho všudypřítomná voda a vlhkost nějakým způsobem narušila,“ říká Ing. Petr Blažek, generální ředitel společnosti Dřevojas, v. d., tradičního českého výrobce koupelnového nábytku. A co víc, barevně nekonfliktní šedý nábytek vám dává možnost ho kdykoli dodekorovat výraznějšími barevnými doplňky přesně podle vašeho gusta.

Náš tip: Tajné dveře v betonu

Uvažujete o dekorativní výmalbě interiéru v betonově šedé stěrce? Tak pod ní nechte zmizet i dveřní křídlo! „Betonová stěrka, zkrášlující vaše stěny, totiž může naprosto plynule pokračovat i na povrchu dveří MASTER. Navíc nejste omezeni jednotnou podobou pro obě strany dveří. Díky jejich hliníkové konstrukci tak můžete každou stranu dveřního křídla doladit přesně podle stylu místnosti, ve které se dveře nacházejí,“ říká Petr Paksi, obchodní ředitel společnosti J.A.P., uceleného výrobce designových dveřních systémů. Rozhodnete-li se pro trendy industriální vzhled surového betonu, nezapomeňte dveře opatřit skrytými zárubněmi. Viditelné orámování v podobě klasické obložky by totiž mohlo vaše tajné dveře prozradit. „Skrytá zárubeň AKTIVE skutečně dělá čest svému jménu, protože je cela schovaná v příčce a dveřní křídlo tak plynuje pokračuje v liniích výmalby,“ doplňuje Petr Paksi.

A ve finále…nápaditý kontrast pro beton

 Máte doma betonovou zeď a přemýšlíte nad tím, jak ji originálně dozdobit? Řešením by mohlo být moderní technicky přesné zpracování vlastních fotografií pod sklo. „Fotografie se tiskne na speciální fólii barvami s UV filtrem. Výsledkem jsou tak syté odstíny, jež vdechnou fotce autenticitu, která jen tak nevybledne. Tyto zářivé barvy skvěle korespondují s neutrální barvou betonové stěny a podtrhnou tak její industriální strukturu,“ říká Ing. Aleš Rychetský, manažer projektu LikeFoto. Pro milovníky nevšedních materiálů a nápaditých kontrastů je tedy LikeFoto ve spojení s minimalistickým betonem hvězdnou kombinací.

Nechte se inspirovat a pozvěte si beton i k sobě domů!

Připraveno ve spolupráci se společnostmi Dřevojas, v. d., J.A.P.,  LikeFoto,  OBZOR   a Trachea.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry