Jiří Zendulka
(Kurzy.cz)
Investice  |  09.09.2018 11:49:32

Pražskou burzu v týdnu stáhly akcie Komerční banky

Hned čtyři emise zaznamenaly v uplynulém týdnu více než 3% změnu. Přesto pražská burza, měřeno indexem PX, zaznamenala nakonec jen nevýraznou negativní změnu 0,25 %, když index zakončil u hranice 1 070 bodů. Podíval se však i pod hranici 1 060 bodů, čímž se technicky opět dostal na spodní hranici trendu, o které jsme před dvěma týdny psali v článku „Kam se vydá pražská burza? Index PX na rozcestí…“ Ukázal zde tak znovu silnou podporu. Následující týden by již možná mohl přinést technické vybočení z „trojúhelníku“, který jsme v článku popisovali.

Uplynulý týden svou vahou domácí trh negativně ovlivnily nejvýrazněji akcie KB, které atakovaly svá letošní minima z května. Titul nicméně opět potvrdil svou silnou podporu těsně nad hranicí 880 korun, pod níž se již přes rok a půl nedostal. Svá letošní minima bohužel naopak prolomily, pro index stále značně významné, akcie pojišťovny VIG. Dostaly se tak již na 17měsíční minima, navzdory v srpnu zveřejněnému hospodaření naznačujícímu letos další provozní zlepšení.

Nejvýraznější ztráty však v týdnu utrpěly akcie CETV, které tak strmě utnuly předchozí 2týdenní nádech. Firmě běží termín ohledně prodeje aktiv ve Slovinsku. Zda se podaří transakci úspěšně završit do čtvrtka 13.9., či dojde k jiné variantě, se rozlouskne v následujících dnech.

Od hranice 260 se již přes dva měsíce nedokázaly odpoutat akcie O2. Akcie Philip Morris naopak jakoby silnou technickou hranici 15 tisíc nedokázaly udržet. Nemuselo by tak být překvapením, kdyby atakovaly i svá letošní květnová minima na úrovni 14 560 .


Za vítěze týdne lze vyhlásit akcie slovenské TMR, které se navíc obchodovaly na nových 5letých maximech 740 . Likvidita na titulu však byla tradičně daleko za ostatními tituly pražské burzy.

Svou vahou mnohem více pozitivněji působily na index akcie Avast, které po srpnovém reportu hospodaření rostly již třetí týden v řadě a posunuly se na nová maxima. Tentokrát jim pomohlo rozhodnutí o zařazení do britského indexu FTSE 250. Softwarovou firmu již investoři oceňují na více než 74 miliard korun.

Ztráty indexu solidně brzdily akcie dvou bank. Akcie Erste se z předchozího poklesu dokázaly výrazně nadechnout až nad hranici 900 , všechny zisky však neudržely. Akcie MONETA se vyhouply na 2měsíční maxima. Technicky si otevřely cestu výše, podívat se možná brzy již do blízkosti hranice 80 , kde lze predikovat novou rezistenci.

Po čtyřech předchozích týdnech ztrát, se alespoň k drobnému nádechu vydaly akcie likérky STOCK.

Volatilní vývoj předvedl v týdnu hlavní titul domácího trhu akcie ČEZ. Obchodovaly se až na 3týdenních minimech, páteční seance však ve světle nových maxim na cenách elektřiny přinesla výrazný nádech a nakonec tak i týdenní zisky. U titulu se nicméně objevily nové manažerské prodeje.


Za zmínku pro následující týden jistě stojí akcie Fortuna, které se nicméně obchodují již jen na RM-Systému. Ve čtvrtek má sázková firma představit výsledky za první pololetí, uvidíme tak, zda určitě znovu růstová čísla dopomohou titulu odrazit se od současné hladiny 190 zpět výše.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt   9:30  Oznámení o aukci 1. tranše SPP 913 MF ČR (Ministerstvo financí ČR)
Čt   9:19  Moneta: Meziroční růst, výsledky nad odhady, poslední den obchodování s dividendou.. Investiční bankovnictví (Komerční banka)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688