Ing. Jakub Petruška (Zlaťáky)
Okénko investora  |  03.09.2018 15:38:17

Americká mincovna hlásí vzestup prodejů stříbrných mincí American Eagle

Toto léto přineslo docela výraznou korekci na půdu drahých kovů. Ceny zlata a stříbra dosahují nízkých hodnot za posledních x měsíců. Propad cen se rovněž projevuje do prodejů jednotlivých rafinérů a mincoven. Pojďme se podívat na jednoho z nich. Americká státní mincovna hlásí zvýšené prodeje populárních světových stříbrných mincí American Eagle. Podle informací byly srpnové prodeje zatím nejvyšší od počátku letošního roku. Vývoj prodejů od března do srpna 2018 je uveden v následující tabulce.

 

Prodej stříbrných investičních mincí American Eagle

V srpnu bylo zatím prodáno 1 180 000 Oz stříbrných mincí American Eagle, což byl oproti červenci nárůst o cca 33 %. Docela výrazný pokles prodejů byl zaznamenán v květnu, kdy se oproti dubnu snížily prodeje o cca 58,46 %. Naopak rekordní prodeje byly zaznamenány v předchozích letech. Vrcholu bylo dosaženo v roce 2015, kdy celoroční prodeje činily cca 47 milionů Oz, což je průměrně za měsíc téměř 4 milióny Oz. Druhý největší prodej byl zaznamenán v roce 2014 a to 44 milionů Oz a v roce 2013 a to 42,7 milionů Oz.

Podívejme se rovněž na následující dva grafy, kde uvidíme vývoj ceny stříbra. První graf zobrazuje vývoj od ledna 2017 do září 2018, vidíme, že za tuto dobu jsou nejnižší ceny právě v této době. Druhý graf zobrazuje vývoj od ledna 2015 do září 2018. Zde vidíme, že ještě nižší ceny byly zaznamenány ke konci roku 2015 a na přelomu 2016.

 

Vývoj stříbra od ledna 2017 do září 2018

 

Vývoj stříbra od ledna 2015 do září 2018

Dnešní svět má nespočet problémů, které se neustále kumulují a nijak se razantně neřeší. Každý den se objevují nové. Geopolitické problémy, zavádění cel, které mohou kdykoliv rozjet globální krizi, Venezuelská hyperinflace, problémy v Argentině, nevyzpytatelná politika amerického prezidenta, atd. atd., je toho nepočítaně . To vše vytváří ornou půdu pro růst cen drahých kovů. Nicméně, dnes to tak vypadá, jako by nebylo nic, co by mělo ceny podpořit a pozornost se zaměřuje jinde, což vidíme na propadu cen kovů. Jako by toto bylo málo, aby drahé kovy byly ve větší míře brány jako bezpečné útočiště a ceny šly opačným směrem a to vzhůru. Může to být určitý klid před bouří a zvrat může nastat kdykoliv. Uvidíme tedy, co nám přinese podzim a následně konec roku.

Ing. Jaroslav Křůpala

Ing. Jakub Petruška

Vystudoval Ekonomickou fakultu na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě v Ostravě a v současné době působí ve společnosti Zlaťáky.cz jako investiční analytik a poradce. Zabývá se zejména fundamentálními analýzami a technickými analýzami komoditních trhů.


Logo Zlaťáky.cz

Zlaťáky.cz

Jedna z nejvýznamnějších společností na trhu nabízí nejlepší ceny investičního zlata a stříbra od renomovaných světových výrobců Argor Heraeus SA, PAMP, Perth Mint, Münze Österreich. Disponujeme též nejširší nabídkou numizmatiky v rámci Evropy! Důvěřujte tradici – jsme s Vámi už 10 let. Více informací na www.zlataky.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688