Tragické prázdniny: na silnicích zemřelo 121 lidí

V červenci a srpnu zemřelo na českých silnicích 121 lidí. Nejvíce obětí bylo 11. srpna, kdy při dopravních nehodách vyhaslo sedm životů. O týden později zahynulo při bouračkách šest lidí.

Prázdniny byly tragické pro 121 cestujících po českých silnicích. V červenci zahynulo při dopravních nehodách 55 lidí, v srpnu ještě o 11 více. Jde o nejvyšší počet obětí od roku 2015. Loni bylo o dvacet mrtvých méně, v roce 2016 jen o jednoho méně.

Nehodovost narostla téměř ve všech regionech, nejrazantněji v Olomouckém kraji. O prázdninách zemřelo při nehodách 12 lidí, což je oproti loňsku čtyřikrát více. Bilanci zhoršila především srážka auta s náklaďákem 16. července, při níž zemřeli čtyři lidé.

Nejtragičtějším dnem prázdnin se stal 11. srpen, kdy vyhaslo sedm lidských životů. Čtyři z obětí byli motorkáři - včetně těch, kteří se čelně střetli u Hluboké nad Vltavou. O týden později bylo jen o jednu oběť méně, při jediné nehodě zahynuli hned čtyři lidé.

Nejvíce se umíralo v Jihočeském kraji, kde za poslední dva měsíce zemřelo na silnicích celkem 19 lidí. O čtyři oběti méně zaznamenali policisté ve Středočeském a Jihomoravském kraji. Naopak nejméně lidí (dva) zahynulo při nehodách v Královéhradeckém kraji.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy