Tiskové zprávy  |  28.08.2018 08:49:53

Patria Finance se stává přímým členem atraktivně rostoucí budapešťské burzy

Čelní tuzemský obchodník s cennými papíry, společnost Patria Finance, se ke dnešnímu dni stává přímým členem atraktivně se rozvíjející burzy cenných papírů v Budapešti a zařadí se mezi největší obchodníky s akciemi na tamním trhu. Pro klienty Patria Finance členství znamená další zlepšení služeb v podobě výrazného zrychlení, zefektivnění i zlevnění obchodů. Tento krok společnosti Patria Finance otevírá další z cest k oslovení nových klientů a přináší vyšší konkurenceschopnost v souladu s cílem dalšího rozvoje a růstu v regionu střední a východní Evropy.

„S potěšením oznamujeme, že jsme se vstříc poptávce našich klientů a v souladu se strategií růstu v regionu střední a východní Evropy stali členem budapešťské burzy, zajímavě rostoucí nejen zobchodovanými objemy. Naše nová role na maďarském trhu přinese lepší servis pro naše institucionální i individuální klienty z pohledu nákladů i rychlosti a kvality spojení s burzou. Ihned po vstupu budeme jedním z nejaktivnějších obchodníků trhu a naše postavení hodláme dále posilovat,“ říká Tomáš JAROŠ, předseda představenstva a výkonný ředitel společnosti Patria Finance. Ta je největším obchodníkem s cennými papíry pro retailovou klientelu na domácí pražské burze. Krátce po přímém vstupu na maďarský trh usiluje o pozici šestky tamního trhu z pohledu zobchodovaných objemů a toto postavení hodlá nadále zlepšovat.

Hlavní akciový index budapešťské burzy BUX za posledních pět let roste v přepočtu na průměrné roční zhodnocení o atraktivních 15 %. Poslední týdny a měsíce přitom vyvíjí tlak na maďarský trh, stejně jako celý region střední a východní Evropy, rostoucí geopolitické napětí v souvislosti Turecka i protekcionismu v mezinárodním obchodě s dopadem na emerging markets celkově. To aktuální ocenění akcií posouvá směrem úrovní, atraktivních pro vstup do nových investic.

„Budapešťská burza s radostí vítá Patria Finance jako jejího nejnovějšího člena. Zobchodované objemy s akciemi v posledních čtyřech letech plynule rostou, za první polovinu roku 2018 meziročně o 9,6 %. Přilákání nových investorů na maďarský trh je klíčovým bodem naší strategie a Patria bezesporu bude přínosem pro další vzestup atraktivity maďarského kapitálového trhu,“ říká Richard VÉGH, výkonný ředitel budapešťské burzy. Vyjádřeno v euru, zobchodované objemy mezi lety 20152017 narostly od 7 miliard euro přes 7,38 miliardy euro na 8,69 miliardy euro.

Stěžejními tituly maďarského akciového trhu jsou OTP Bank, ropná společnost MOL, farmaceutická společnost Gedeon Richter nebo telekomunikační společnost Magyar Telekom.

Po boku těchto emisí v portfoliích klientů Patria Finance z maďarských titulů nejčastěji figurují akcie dynamicky rostoucího maďarského investora do realit Appeninn, holdingové společnosti Phylaxia 1912, pohybující se v sektorech médií, těžkého průmyslu, zemědělství či stavebnictví, dále lokální energetiky Budapesti Elektromos nebo specialisty na bezpečnostní tisk od ID karet přes platební karty po zpracování biometrických dat Allami Nyomda (ANY).

Řada titulů maďarské burzy dosáhla za poslední rok (12 měsíců klouzavě do dnešního dne) velmi atraktivního zhodnocení. U titulu OPUS GLOBAL je to +184 %, u zmíněného APPENINN Holding 93 %, u CIG Pannonia +66 %, u PannErgy +55 % nebo u KONZUM Investment +35 %. Od počátku roku 2018 pak nejatraktivněji zhodnocují akciové tituly Estmedia se 78 %, SET s 76 % a Nord Telekom s 66 %.

Přímý vstup na maďarskou burzu je aktuálním ze série kroků, kterým Patria Finance nepřetržitě posouvá komfort svým klientům a otevírá nové, srozumitelné možnosti investic. V květnu se Patria Finance zásadní měrou podílela na uvedení více než 30 atraktivních zahraničních titulů, do kterých lze nově investovat na trhu Free Market pražské burzy a v korunách. Investice klientů Patria Finance také zásadní vahou podpořily vstup prvních emitentů Prabos a Fillamentum na trh START pražské burzy. V červnu klienti Patrie získali nově možnost velmi jednoduché a dostupné pravidelné investice skrze ETF do indexů akcií v USA, západní Evropě i na emerging markets a dále do vládních i korporátních dluhopisů.


O Patria Finance:
Patria Finance je obchodníkem s cennými papíry pro profesionální, institucionální investory i menší a drobné investory z řad fyzických osob. Ti s Patrií mohou obchodovat na více než 30 světových burzách prostřednictvím internetové obchodní platformy WebTrader, nové mobilní aplikace Patria MobileTrader. K dispozici je profesionální investiční poradenství týmu zkušených makléřů i pracovníků Customer Care, připravených poradit ohledně investic i správy portfolia.
Patria Finance disponuje a své klienty podporuje širokým týmem analytiků, kteří připravují dlouhodobé i momentální investiční tipy a doporučení pro tituly, obchodované na pražské burze i na trzích v západní Evropě a USA. Nově jsme přidali analytický servis pro komodity.
Finanční, ekonomické a investiční poradenství poskytuje respektovaný a sledovaný investiční portál Patria.cz. Aktuální zpravodajství ze světa trhů, investic a ekonomiky je provázáno s fundovanými komentáři, analýzami, názory, vlastními texty portálu i vybraným obsahem ze světa.
Součástí rodiny společností Patria je Patria Corporate Finance, poskytující služby poradenství v oblasti fúzí a akvizic a také Patria investiční společnost, která se zaměřuje na obhospodařování nemovitostních fondů kvalifikovaných investorů. Mateřskou skupinou a 100% vlastníkem je ČSOB.

O Budapeštské burze cenných papírů (BSE):
BSE představuje platformu, díky které mohou maďarské společnosti růst a prosperovat. Hlavní index budapešťské burzy BUX dobře reprezentuje maďarskou ekonomiku s celkovou tržní kapitalizací zahrnutých firem kolem 22,8 miliardy euro. Naší misí je podporovat menší a střední firmy expertízou a finančním zázemím, potřebným pro vstup na burzu, i průběžným zlepšováním celkové finanční kultury ve společnosti. BSE využívá systému Xetra, jeden z nejvyspělejších obchodních systémů na světě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688