Nejžhavější květinové trendy letošní sezóny

Takto naaranžovaná květina má řadu plusů

 

Foto zdroj:  Fleurop Interflora Česká republika

Je jen velmi málo dárků, které potěší opravdu každou ženu. Pokud se chystáte poblahopřát mamince k narozeninám, poděkovat své obchodní partnerce nebo zvednout náladu kamarádce, nechte jí poslat právě kytici. Stejně jako vše kolem nás i květinové vazby podléhají sezonním trendům. Jaké jsou ty letošní?

Ačkoliv se to možná nezdá, floristika patří mezi velmi rozmanité obory. Co příležitost nebo doba, to jiný druh květiny a aranžmá. Letošní rok se nese ve znamení jednoduchosti a elegance, znatelná je neutichající obliba skandinávského stylu.

Pivoňky se hodí na každou příležitost

Roku 2018 bezpochyby kralují květy našich babiček. Jedná se především o šeříky, pryskyřníky, anglické růže a hortenzie. Pomyslnou korunku pak nosí pivoňky, které jsou vhodné ke každé příležitosti. Při darování květin bychom měli myslet na vkus obdarované osoby. „Jednotlivé trendy se liší i podle vkusu daného státu. Proto máme v každé ze 150 zemí světa, kam květiny doručujeme, jinou nabídku,“ říká Jitka Mandysová ze společnosti Fleurop .

Květinové boxy

Flower box patří mezi nejmodernější pojetí květinové dekorace. Takto naaranžovaná květina má oproti klasické vazbě řadu plusů. Obdarovaná osoba si nemusí lámat hlavu s tím, do jaké vázy kytici umístí a odpadá také následná péče o stonky. Květinová „krabička“ funguje na principu vpichování jednotlivých řezaných květin do aranžovací hmoty. Při správné péči květiny vydrží až 14 dní. Podle Lenky Mandysové ze společnosti Fleurop se v objednávkách květinové boxy objevují stále častěji. Zároveň dodává, že mezi objednavatele patří zejména mladší lidé.

Naoko neučesaná

Hitem posledních let je ledabylý luční styl, který působí na první pohled zcela neupraveně. Barevné schéma může být jak monochromatické, tedy tón v tónu, tak i kontrastní. Do podobných vazeb není problém zakomponovat takové prvky, jakými jsou například různé bobule, listy nebo větvičky.

•••

Značka Fleurop v rámci mezinárodního sdružení Fleurop – Interflora je jednou z největších a nejznámějších doručovacích květinových služeb na světě. Vznikla v roce 1908 v německém Berlíně z iniciativy floristy Maxe Hübnera. Základem jejího obchodního konceptu je myšlenka, že cestovat by neměly květiny, ale jen jejich objednávky, které se následně doručí na spolehlivá a profesionální místní květinářství umístěná co nejblíže adresátovi květinového daru. Sdružení Fleurop - Interflora v současné době spolupracuje s více než 50 000 partnery floristy a má zastoupení ve více než 150 zemích světa, v rámci nichž každoročně doručí přes 25 milionů květinových objednávek. V roce 2017 vstupuje Fleurop na trh v České republice.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky