Falešný energetik i další pachatelé okrádají seniory, jednoho chytili, další unikají

TNBiz, 24.8.2018

Tak moc chtěl falešný energetik v Pardubicích po sobě zahladit stopy, až se sám chytil do pasti. Ze seniora vymámil 4 tisíce korun s tím, že nemá platné smlouvy k odběru elektřiny. Slíbil mu, že druhý den přinese k penězům účtenku. Zřejmě proto, aby nevzbudil podezření. Skutečně se vrátil a vzápětí ho zatkli policisté.

Příběhy okradených seniorů bývají smutné a málokdy se stane, že se jim peníze vrátí. V tomhle případě ale mají šanci. A to proto, že viník podle policie všechno překombinoval. Podle policistů si přišel na čtyři tisíce.

Bylo to za dvě smlouvy, které měly být podle muže neplatné, a tak si řekl o pokutu. Aby vzbudil důvěru, slíbil, že přinese další den paragon. Fintu důchodce odhalil, a když se viník objevil za dva dny s účtenkou, zadržela ho policie.

Policisté muže našli zhruba sto metrů od domu poškozeného - byl překvapený, ale zadržení se nebránil. "V případě odsouzení mu hrozí až tříleté odnětí svobody," uvedl pro TV Nova mluvčí chrudimských policistů Jiří Tesař.

Stále neznámý zůstává pachatel, který v Pardubicích připravil devadesátníka Jaroslava Syrůčka o statisíce korun. Z ruky mu vytrhnul obálku s penězi a ještě ho povalil. Zachytily ho kamery, ale nikdo ho zatím nepoznal.

"Šetřil jsem na pohřeb. Chtěl jsem mít důstojný odchod z tohoto světa," řekl TV Nova okradený senior Jaroslav Syrůček.

V červnu neznámí pachatelé okradli o tři sta tisíc korun manželský pár ze Svitavska. Šetřili si na nové topení, protože skládat uhlí už nezvládali. Seniorům se už daří lépe. Jejich příběh dojal desítky diváků a na speciální účet jim posílali peníze.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy