Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  25.08.2018 09:06:42

Pegas prudce zvýšil čistý zisk, potvrdil roční výhled hrubého zisku


Výrobce netkaných textilií Pegas Nonwovens v letošním druhém čtvrtletí několikanásobně zvýšil čistý zisk a potvrdil odhad hrubého provozního zisku na celý rok.

Čistý zisk za vykazované druhé čtvrtletí dosáhl 171,7 milionu , což je meziročně nárůst o 737,9 %. Za první polovinu roku se zvedl o 134,4 %. Firma to vysvětluje lepším provozním výsledkem a nižšími vykázanými nerealizovanými kurzovými změnami v porovnávaných obdobích.

Hrubý provozní zisk před odpisy a amortizací EBITDA stoupl ve druhém čtvrtletí o 33,5 % na 335,0 milionu a výnosy se zvýšily o 2,6 % na 1,523 miliardy . Pokud jde o zisk EBITDA, ten se za cleou první polovinu roku zvýšil o více než 19 %, k čemuž podle společnosti přispělo zejména zprovoznění nové výrobní kapacity.

"S ohledem na dosažené výsledky za první pololetí letošního roku potvrzujeme naše očekávání celoročního ukazatele EBITDA v rozmezí 1,22 až 1,38 miliardy ," uvedl v dnešnítiskové zprávě František Řezáč, generální ředitel a předseda představenstva PFNonwovens a.s.

Pegas vyrábí netkané textilie pro stavebnictví, zemědělství či zdravotnictví. Patří k předním evropským výrobcům a získal další trhy na Blízkém východě a v Africe. Zaměstnává téměř 600 lidí, v Česku má vedle Znojma závod v Bučovicích, další je v Egyptě. Skupina v České republice v současné době provozuje devět výrobních linek a jednu výrobní linku v Egyptě, která začala s komerčním provozem v roce 2013. Celková výrobní kapacita za rok je v současnosti do 100 tisíc tun netkaných textilií v ČR a do 20 tisíc tun v Egyptě.

Pegas Nonwovens je veřejně obchodovaný na pražské burze.

Většinový podíl ve společnosti má nyní společnost R2G Rohan Czech s.r.o. (od 13. června 2018 PFNonwovens Holding s.r.o.), která aktuálně drží necelých 89 % akcií. Majoritním akcionářem se stala v září 2017 v souvislosti s dobrovolnou nabídkou převzetí.

Zdroje: Pegas Nonwovens

 
 

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výsledky firem - tržby, zisk






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688