Patrik Madle (ČSOB)
Tiskové zprávy  |  16.08.2018 11:51:12

Klidnou letní dovolenou většina podnikatelů nezná

Klidnou letní dovolenou většina z malých a středních podnikatelů a firem nezažije. Celá třetina z nich si o letošních prázdninách volno vůbec nevybírá. A z těch, co si pracovní oddech dopřejí, se jen 37 procent naplno věnuje odpočívání a vypouští práci z hlavy. Vyplývá to z analýzy trávení volného času v rámci Indexu očekávání firem ČSOB a šetření mezi 400 zástupci z českých firem.

„Šlapající ekonomika s rekordně nízkou nezaměstnaností si vybírá daň i v tom, že podnikatelé bohužel ani během své dovolené nemají čas na svůj byznys zapomenout a věnovat se maximálně odpočinku a chvílím s rodinou a dětmi,“ uvedl Petr Manda, výkonný ředitel útvaru Firemního bankovnictví ČSOB.

Hlavním důvodem, proč si podnikatelé a živnostníci nevybírají dovolenou, je nedostatek času kvůli pracovnímu zaneprázdnění. Ten zmiňuje například Iva Kopencová z Krumlovské fontány v.o.s. „Není to otázka peněz, ale nedostatku zaměstnanců,“ poukázala.

 
I o své letní dovolené se práci věnuje 63 procent představitelů podnikatelů a firem, a část prakticky naplno. „Vyřizování práce po telefonu, zajišťovaní chodu kanceláře, objednávky a organizaci práce,“ přiblížil dovolenkový rytmus Jan Horák, business manager ve společnosti M. B. S. Mini Brewery Systém s.r.o. Méně vytížen je obchodně výkonný ředitel AUBÖCK s.r.o. Pavel Bureš: „Spíše nepracuji. Kontroluji e-maily. Případně nepřijaté hovory, zejména od hlavních zákazníků, “ popisoval.

Převážná část respondentů dává přednost při své dovolené České republice a jiným evropským zemím, z nichž patří mezi nejvíce navštěvované přímořské destinace, jako jsou Řecko a Chorvatsko. Mimo kontinent se vypravuje jen 15 procent osob.

Jen půlka podnikatelů a živnostníků v průzkumu uvedla, že jejich nepřítomnost nemá na provoz firmy žádný vliv. Částečné nebo významné omezení připouští 35 procent dotazovaných. A zbylých 15 procent tvrdí, že bez nich firma nefunguje vůbec.


Reprezentativní průzkum Index očekávání firem zahrnuje 400 středních a malých společností napříč obory podnikání. Nedílnou a významnou součástí každé vlny Indexu očekávání jsou rovněž pohledy podnikatelů a živnostníků na vybrané aktuální události a témata a samostatná kvalitativní analýza jednoho z indikativních odvětví tuzemské ekonomiky.

Skupina ČSOB je vedoucím hráčem na trhu finančních služeb v České republice

Skupina ČSOB je součástí mezinárodní bankopojišťovací skupiny KBC, která aktivně působí především v Belgii a v regionu střední a východní Evropy. Na českém trhu působí skupina ČSOB zejména pod obchodními značkami ČSOB, Era, Poštovní spořitelna, Hypoteční banka a ČMSS. Své služby skupina ČSOB poskytuje všem typům zákazníků, a to jak fyzickým osobám, tak malým a středním podnikům, korporátní a institucionální klientele. Do produktového portfolia skupiny ČSOB patří financování potřeb spojených s bydlením (hypotéky a půjčky ze stavebního spoření), pojistné produkty a penzijní fondy, produkty kolektivního financování a správa aktiv i specializované služby (leasing a factoring). Skupina ČSOB pečlivě naslouchá potřebám svých klientů a nabízí jim nikoliv produkty, ale nejvhodnější řešení. V rámci konceptu bankopojištění nabízí také produkty sesterské ČSOB Pojišťovny.

Více informací na:www.csob.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy k cestování



Přečtěte si také:

04.07.2020Bude klidné letní počasí s teplotami kolem 25 °C Ivo Svoboda (Meteobox.cz)
21.06.2020Užijte si letní dovolenou, ale myslete na své zdraví Jana Brožková (Bydlet.cz)
21.05.2020Jaká bude letní dovolená v Česku 2020? Ivo Svoboda (Meteobox.cz)
27.04.2020Koronavirus a letní dovolená: Kam se podíváme? Ivo Svoboda (Meteobox.cz)





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688