TNBiz (TN.cz)
13.08.2018 00:01:48

Počasí v příštím týdnu: Přijdou tropy a silné bouřky. Výstraha varuje i před kroupami

Po velmi krátkém ochlazení nás opět čeká pořádné vedro, meteorologové kvůli tomu vydali hned tři výstrahy. Varování před vysokými teplotami je od pondělí platné pro celou republiku, kvůli vysokým teplotám by se také mohly objevovat silné bouřky. Stále také platí varování před nebezpečím požárů.

V České republice po několikadenním ochlazení opět zavládne horko. "V pondělí později odpoledne začne postupovat z Německa do Čech studená fronta, před ní k nám bude vrcholit příliv teplého vzduchu od jihu," informuje Český hydrometeorologický ústav.

Meteorologové předpokládají, že se teplota v pondělí opět vyšplhá až k 34 °C. Vysoké teploty by navíc měly trápit celé naše území.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) proto vydal výstrahu před vysokými teplotami. Ta je platná pro celou Českou republiku od pondělního poledne a měla by končit kolem šesté večer.

Vysoké teploty by měly provázet silné bouřky. "V pondělí (13.8.) večer a v noci na úterý (14.8.) se mohou v Čechách ojediněle vyskytnout silné bouřky doprovázené kroupami, přívalovým deštěm s úhrny kolem 30 mm a nárazy větru kolem 20 m/s,"informuje ČHMÚ.

Byla proto vydána výstraha před silnými bouřkami, které by se měly přihnat kolem šesté večer, platnost výstrahy končí v sobotu ve tři ráno. 

 

 

 

Stále také platí výstraha před vznikem požárů pro většinu naší republiky. Platnost končí v úterý v šest hodin ráno. Riziko by se mělo snížit právě po přechodu studené fronty.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty