Dovolená v Turecku? Zájem Čechů o Turecko letos roste

Istanbul je nejen oblíbená cílová destinace, ale zároveň i důležitý přestupní bod

Zájem Čechů o Turecko letos prudce roste. Zatímco v roce 2016 zaznamenala tato destinace velký propad kvůli teroristických útokům, letos se řadí mezi největší skokany v prodeji letenek. Kromě destinace Antalya roste zájem i o největší tureckou metropoli. „V prvním pololetí letošního roku jsme prodali do Istanbulu 1 690 letenek, zatímco loni to bylo za stejné období pouze 613. Meziročně tak došlo k 175% nárůstu,“ říká Josef Trejbal, ředitel letenkového portálu Letuška.cz.

Istanbul je nejen oblíbená cílová destinace, ale zároveň i důležitý přestupní bod, kterým proudí tisíce Čechů do Asie a USA. „Nejoblíbenějšími destinacemi s přestupem v Istanbulu jsou Tbilisi, Biškek, Antalya, Taškent a též exotické destinace jako Bangkok, Phuket nebo Zanzibar,“ říká Trejbal. 

Na rostoucí poptávku po letenkách do Turecka začínají reagovat i letecké společnosti. Nejčastěji využívaná společnost Turkish Airlines oznámila navýšení počtu spojů.  Na trase Istanbul – Praha bude od 27. května 2019 provozovat 28 letů týdně místo současných 21. 

Rostoucí zájem lze očekávat i v příštích letech. V Istanbulu totiž probíhá stavba největšího letiště na světě. První terminál by se měl otevřít již letos na podzim a po úplném dokončení stavby se očekává, že letiště odbaví až 200 milionů cestujících ročně. „Obliba asijských destinací stále roste, a protože se Istanbul nachází na spojnici mezi Asií a Evropou, je z geografického hlediska stavba nového letiště logická a velmi výhodná,“ uzavírá Trejbal. 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy