Další ocenění: logo Klasa za kvalitní výrobek nově používá pět výrobců

Jde o přesnídávku, sýr, chléb a celou řadu jogurtů a skyrů Nově se logem Klasa, které zaručuje vysokou kvalitu potravin garantovanou státem, pyšní dalších patnáct výrobků. Nalezneme zde přesnídávku, sýr, chléb a celou řadu jogurtů a skyrů. Nechybí ani základní surovina důležitá pro tvorbu pekařských výrobků – mouka. Na své si tedy přijdou jak děti, tak dospělí, kteří zavzpomínají na chutě svého dětství.

Nově oceněnými výrobky jsou:

Ovocná přesnídávka s hruškami

Výrobce: LINEA NIVNICE, a.s.

Přesnídávku s hruškami přináší oblíbené postavičky Křemílek a Vochomůrka. Je vhodná pro děti od 4 měsíců. Nové balení v kapsičce 100 g je praktické, můžete ho vzít do školní brašny na svačinu, na výlet či hřiště.

LINEA NIVNICE je doma na Dolňácku, což je nejdůležitější částí Slovácka v podhůří Bílých Karpat. Zde také vyrábí ovocné přesnídávky značky HELLO pro naše nejmenší, které už ocenění kvality Klasa získaly. To nejlepší ovoce a nejmodernější provoz jsou zárukou kvalitních výrobků této společnosti.

Bio Eidam 30% bloček

Výrobce: POLABSKÉ MLÉKÁRNY a.s.

Oceněný výrobek Bio Eidam 30% bloček je první český bio sýr, vyrobený výhradně z českého bio mléka. Je držitelem certifikátů kontrolovaného ekologického zemědělství ( KEZ o.p.s.) a ČESKOSASKÉ ŠVÝCARSKO regionální produkt®.

Společnost POLABSKÉ MLÉKARNY má sídlo v Poděbradech. Jedná se o českou mlékárnu zaměřenou na výrobu tvarohů, jogurtů a tvarohových specialit pod značkou MILKO. Portfolio výrobků této firmy je velice široké. Známé jsou například Tvaroháček, MILKO tvarohy, řecké jogurty či bio řada Matylda dezertů.

Chléb řemeslný

Výrobce: AVOS a.s.

Oceněný řemeslný chléb je pšenično-žitný a vyrábí se z kvasu podle tradičních postupů. Jeho složení tvoří pouze pšeničná a žitná mouka, voda, sůl a kmín. Veškeré suroviny jsou českého původu.

Akciová společnost AVOS byla založena v roce 1990. Pekařská výroba začala v dubnu 1991 v pronajatých prostorách restituované pekárny a časem se rozšířila o další provozy, které se následně sloučily do nového moderního areálu. Tyto prostory a nové technologie umožnily rozšířit sortiment a pružněji reagovat na požadavky trhu.

Sametový dezert BOHUNKA s brusinkami, Sametový dezert BOHUNKA s čokoládou a višněmi, SKYR jahoda, SKYR broskev-meruňka, SKYR brusinka, SKYR malina, SKYR borůvka, SKYR višeň-čokoláda, SKYR natur

Výrobce: Bohušovická mlékárna, a.s.

Oceněné výrobky Bohunka s brusinkami a Bohunka s čokoládou a višněmi se připravují ze zakysané smetany s vysokým podílem tuku a zároveň i velkým podílem ovocné složky, která dodává produktu osvěžující a vynikající chuť. Další oceněné výrobky řady SKYR v ochucené i neochucené variantě jsou jedinečné svým vysokým podílem proteinu (12 %) a minimálním obsahem tuku 0,1 %. Jedná se o tradiční islandský zakysaný mléčný výrobek.

Bohušovická mlékárna je členem skupiny ACCOM holding, s.r.o. a je jednou z nejstarších mlékáren v České republice. Portfolio firmy určují především výrobky jako smetanové krémy Bobík, výrobky SKYR, zakysané smetany Bohunka, smetany do kávy Kapucín, tvarohy a jogurty. Společnost začala vyrábět jedinečný výrobek SKYR jako první v ČR a dnes je v této kategorii jedničkou na trhu.

Babiččina volba Mouka HLADKÁ pšeničná, Babiččina volba Mouka POLOHRUBÁ pšeničná, Babiččina volba Mouka HRUBÁ pšeničná

Výrobce: GoodMills Česko s.r.o.

Mouky Babiččina volba jsou zárukou stálé kvality a českého původu. Vyrábí se z pečlivě vybraného obilí podle přísných specifikací a jsou pod stálou kontrolou stárků i laboratoří.

Společnost GoodMills Česko je součástí největšího mlýnského uskupení v Evropě. V České republice společnost provozuje dva mlýny, a to v Litoměřicích a Kyjově. Používá nejmodernější technologie a je certifikována dle standardů kvality IFS food a GMP+B2.

•••

Národní značku kvality KLASA uděluje mimořádně kvalitním potravinářským a zemědělským výrobkům ministr zemědělství od roku 2003. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Národní značku kvality získává výrobce na tři roky. Logo KLASA slouží spotřebitelům k lepší orientaci na trhu při rozeznání výjimečně kvalitních produktů v porovnání s běžně dostupnými potravinami. V současnosti mohou spotřebitelé nalézt značku KLASA na obalech celkem 969 produktů od 221 českých a moravských výrobců. 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy