Kaufland nabízel falšovaný kečup z Polska, měl o 30 procent méně rajčat

TNBiz, 10.8.2018
Vzorek odebrali kontroloři ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce

Přes třicet procent rajčat chybělo oproti etiketě v kečupu značky K-Classic, který nabízel obchodní řetězec Kaufland. Laboratorní analýzou to zjistili kontroloři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI), kteří nyní chtějí prohřešek ztrestat pokutou.

Zatímco podle obalu měl výrobek obsahovat 220 gramů rajčat na 100 gramů kečupu, ve skutečnosti byl obsah rajčat daleko nižší - a to pouhých 152 gramů. Rozdíl byl tak více než třicetiprocentní!

Vzorek odebrali kontroloři ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) v Kauflandu ve Dvoře Králové nad Labem. Konkrétně se jedná o výrobek:

K-Classic Tomato Ketchup hot, Rajčatový kečup ostrý pasterovaný, v balení 500 ml (555 g) a s označením data minimální trvanlivosti do 27. 6. 2018, prodávající: Kaufland Česká republika v.o.s., vyrobeno v Polsku.

"S kontrolovanou osobou SZPI zahájí správní řízení o uložení pokuty. Informace na obalu zásadním způsobem klamala spotřebitele o obsahu klíčové složky určující charakter této potraviny," oznámil mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky