TNBiz (TN.cz)
10.08.2018 00:04:30

Západní Evropu zasáhly bouře. Ochromily dopravu, hrozí tornáda

Západní Evropu zasáhly silné bouřky. V Německu ochromily bouře a déšť dopravu. Na půl hodiny musel být přerušen provoz na letišti ve Frankfurtu, stojí také vlaky, na dálnicích se tvoří kolony. Na jihu Francie kvůli hrozbě evakuovali kempy.

Zatímco východní část Evropy stále trpí kvůli tropickým teplotám, na západě už udeřily prudké bouřky s přívalovými dešti. Největší problémy hlásí Německo, bouře už ale zasáhla také Francii, Belgii a Nizozemsko, kde platí výstraha před tornády a silným větrem, který v nárazech může dosahovat až 150 km/h.

Na půl hodiny musel být kvůli intenzivnímu dešti přerušen provoz na letišti ve Frankfurtu nad Mohanem. V okolí se zastavila také železniční doprava. Hasiči stále vyjíždějí k popadaným stromům a ulámaným větvím, píše portál Die Welt.

Silničáři museli uzavřít také dálnici A3 v Hesensku, které bouřky zasáhly nejvíce. Tvoří se až 20kilometrové kolony. Podle meteorologů se mračna přehnala rychle, napáchala ale velkou spoušť. Zranili se tři lidé, z toho jeden těžce, když silný vítr strhnul markýzu u kavárny ve městě Bad Vilbel.

Vlaková doprava je přerušená na více místech Německa. Problémy hlásí z Dolního Saska či Porýní-Vestfálska, kde spoje nabírají obrovská zpoždění. Na několika místech polámané větve dopadly na elektrické vedení, což způsobilo výpadky proudu.

Francii hrozí bouřky především na jižním pobřeží, oblačnost se zformovala nad Severním mořem. Záchranáři už z pěti kempů na jihu země evakuovali zhruba 750 lidí. Přívalové deště totiž rychle zvedaly hladiny řek. 70letý muž z Německa se pohřešuje.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty