Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Akcie v ČR  |  07.08.2018 12:46:51

Photon Energy ve 2Q s rekordními výstupy



Společnost Photon Energy NV (WSE: PEN) uzavřela druhé čtvrtletí roku 2018 s rekordním nárůstem tržeb a ukazatelů EBITDA a EBIT. Projekt solární elektrárny v australském městě Leeton dosáhl fáze „připraven pro výstavbu“ a společnost Photon Energy Operations rozšířila své portfolio provozních a údržbových služeb na 222 MWp celosvětově.

Tržby společnosti za druhé čtvrtletí roku 2018 dosáhly 6,753 mil. EUR (předcházející období: 5,245 mil. EUR / + 28,8%), provozní výsledek hospodaření před odpisy (EBITDA) se meziročně zvýšil na 3,386 mil. EUR (+ 8,5%) a provozní výsledek hospodaření (EBIT) na 1,470 mil. EUR (+20.2%).

V první polovině roku 2018 dosáhla společnost Photon Energy rekordních tržeb ve výši 10,467 mil. EUR (+30,3% YOY), ukazatel EBITDA meziročně vzrostl na 4,411 mil. EUR (+5,2%) a EBIT na 1,651 mil. EUR (11,0%). Společnost dále dosáhla zisku před zdaněním ve výši 2,209 mil. EUR (předcházející období: 0,456 mil. EUR).

„Jsme velice hrdí na to, že můžeme zveřejnit zprávu o pokroku, kterého jsme dosáhli ve druhém čtvrtletí roku 2018. Pokud jde o příjmy, byl to nejlepší kvartál v historii Photon Energy, uzavírající úspěšnou první polovinu roku 2018,“ řekl Georg Hotar, generální ředitel společnosti Photon Energy. „Naše finanční výsledky ve druhém čtvrtletí roku 2018,“ komentuje dále CEO společnosti, „demonstrují pokrok, kterého jsme dosáhli ve všech oblastech našeho podnikání na klíčových trzích, což potvrzuje spolehlivost naší obchodní strategie.“

V uplynulém čtvrtletí dosáhl projekt solární elektrárny v australském Leetonu fáze „připraven pro výstavbu“, přičemž management společnosti nyní očekává, že výstavba začne podle plánu ve třetím čtvrtletí roku 2018. První fotovoltaická elektrárna společnosti, postavená a připojená k síti v maďarském městě Fertőd, překročila očekávání a generální ředitel Georg Hotar dodává: „Pro plánované projekty o výkonu 25,6 MWp hodláme dosáhnout fáze 'připraven pro výstavbu' koncem roku 2018, zatímco pokračujeme v úsilí o dosažení cíle 50 MWp do konce roku 2019.“

Společnost Photon Energy také podepsala nové smlouvy v oblasti provozu a údržby fotovoltaických elektráren a taky v oblasti služeb úpravy vody. Zatímco nové smlouvy v oblasti provozu a údržby elektráren rozšířily portfolio služeb dceřiné společnosti Photon Energy Operations na 222 MWp celosvětově, společnost Photon Water Technology, nová paralelní obchodní linie společnosti, úspěšně realizovala své řešení zaměřené na odstranění řas ohrožujících lidské zdraví v jedné z největších vodních nádrží v Praze. Strategické rozšíření společnosti směrem k vodnímu hospodářství potvrdila i podpora České rozvojové agentury za účelem realizace čistíren odpadních vod v malých a středních obcích v Peru.

Na poli podnikových dluhopisů dne 8. května 2018 společnost KFM Deutsche Mittelstand AG oznámila, že prostřednictvím svého dluhopisového fondu pro drobné podnikové dluhopisy, Deutscher


Mittelstandsanleihen FONDS, investovala do dluhopisu Photon Energy EUR 17/22 a vyhodnotila ho ve svém Bond Barometru jako „atraktivní investici“, a udělila mu čtyři z pěti možných hvězd. Ve vykazovaném období vzrostl objem umístěných dluhopisů na 22,346 milionu EUR. „Po splacení našeho starého dluhopisu v březnu použijeme zbývající zisk na rozšíření našeho portfolia elektráren v Maďarsku a Austrálii,“ uzavírá generální ředitel Georg Hotar.

 



Martin Kysly

Photon Energy NV

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688