TNBiz (TN.cz)
05.08.2018 14:04:51

Počasí: Čechy zchladily bouřky a déšť, bouřky se přesouvají na Moravu

Přechod studené fronty výrazně rozdělil republiku. Zatímco západní polovinu od rána skrápěl déšť a teploty klesly k 15 stupňům Celsia, jihovýchod Moravy dál trápí tropické teploty vysoko nad 30 stupňů. Po krátkém ochlazení se ale teploty postupně vrátí na celém území k třicítkám.

Prudké bouřky a přívalové lijáky zasáhly velkou část Česka už v sobotu večer. V západní polovině pak déšť vytrval i do nedělního dopoledne. Teploty tak klesly až k 15 stupňům Celsia. Na Šumavě bylo nad ránem dokonce jen k 8 stupňům Celsia. Na jižní Moravě ale zůstaly po celou noc nad 20 stupni Celsia a už dopoledne teploměry opět atakovaly třicítku.

 

Krátké ochlazení ale podle meteorologů rychle ustane. Už v neděli odpoledne se teploty postupně na celém území vrátí na 27 až 31 stupňů. Na jihu Moravy bude až 33 °C. Přes střední Evropu bude k východu postupovat tlaková výše. Po její zadní straně k nám bude postupně proudit velmi teplý vzduch od jihozápadu.

Později během čtvrtka postoupí z Německa do Čech studená fronta, která nás přejde během pátku a bude se východně od našeho území nadále vlnit.

 

Předpověď počasí na pondělí

Jasno až polojasno, ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C, na jihovýchodě kolem 17 °C. Nejvyšší denní teploty 28 až 32 °C, v 1000 m na horách kolem 24 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s.

Předpověď počasí na úterý

Jasno až polojasno, později odpoledne na jihu při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 31 až 35 °C, v Polabí a Poohří až 37 °C. Slabý jihovýchodní až jižní vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď počasí na středu

Jasno až polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle, na západě místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 20 až 16 °C. Nejvyšší denní teploty 32 až 36 °C, v Čechách v nížinách až 38 °C. Slabý, během dne mírný jižní až jihozápadní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď počasí na čtvrtek

Jasno až polojasno, během odpoledne a večera od západu postupně oblačno a v Čechách místy, na ostatním území ojediněle přeháňky a bouřky. Nejnižší noční teploty 21 až 17 °C. Nejvyšší denní teploty 32 až 36 °C, na jihu Moravy až 38 °C. Mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 6 m/s, se bude během večera v Čechách měnit na západní. Vítr v bouřkách přechodně zesílí.

 

Předpověď počasí na pátek

V pátek oblačno až zataženo, na většině území déšť nebo přeháňky, místy bouřky. Nejnižší noční teploty 22 až 18 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 28 °C, a Moravě a ve Slezsku 29 až 34 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 3 až 7 m/s, na Moravě a ve Slezsku zpočátku vítr jižních směrů. Vítr v bouřkách přechodně zesílí.

Počasí v Sobotu a neděli

Oblačno až polojasno, místy přeháňky. Ojediněle, postupně místy bouřky. Nejnižší noční teploty 18 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty zpočátku 23 až 27 °C, postupně 25 až 30 °C.

 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty