TNBiz (TN.cz)
Počasí zpravodajství  |  04.08.2018 15:05:14

Předpověď počasí až do konce prázdnin: Extrémní vedra už brzy skončí.

Ještě příští týden nás čekají extrémní teploty i nad 35 °C, poté ale přijde ochlazení a to o zhruba deset stupňů Celsia! Na konci prázdnin by podle meteorologů mělo být přes den v maximech už "jen" asi 24 °C. Sucho bude dál.

Více o aktuálních trendech počasí
Vlny horkého počasí nekončí. Zvykněte si, bude hůř, varují meteorologové
 

 

Aktuální předpověď počasí
Tropické počasí doprovodí i přeháňky a bouřky, v pátek se začne přechodně ochlazovat

Česko čelí vlně veder a podle meteorologů tomu tak zůstane i příští týden. Pak už by ale mělo přijít ochlazení - a to o zhruba deset stupňů. Vyplývá to z měsíční předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

 "V prvním týdnu předpovědi (6.-12.8.) budou opět dny s extrémně nadprůměrnými teplotami kolem 35 °C. V dalších týdnech předpovědi zůstanou teploty vzduchu spíše nadnormální, týdenní průměry nejvyšších denních teplot předpokládáme většinou kolem 26 °C, na přelomu srpna a září (týden 27.8.-2.9.) pak kolem 24 °C," sdělil ČHMÚ.

Srážkově očekávají odborníci období od 6. srpna do 2. září 2018 průměrné. "Srážky zejména v první polovině období budou mít převážně lokální charakter (přeháňky, bouřky), proto nelze očekávat všeobecné zmírnění vláhového deficitu," dodal ČHMÚ.

TÝDENNÍ PŘEDPOVĚĎ

Neděle

V noci většinou polojasno, při zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. Přes den polojasno až oblačno, během dne místy přeháňky nebo bouřky, zejména na Moravě a ve Slezsku. V severozápadní polovině Čech srážky jen ojediněle. K večeru ustávání srážek a ubývání oblačnosti do vyjasnění. Nejnižší noční teploty 20 až 16 °C. Nejvyšší denní teploty 27 až 31 °C, na jižní Moravě až 33 °C, v 1000 m na horách kolem 23 °C. V noci slabý proměnlivý nebo severozápadní vítr do 4 m/s. Přes den mírný severní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s v bouřkách přechodně zesílí. Večer bude vítr slábnout.

Pondělí

Jasno až polojasno, ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C, na jihovýchodě kolem 17 °C. Nejvyšší denní teploty 27 až 31 °C. Slabý, během dne mírný severovýchodní až východní vítr 2 až 5 m/s.

Úterý

Jasno až polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky, zejména na horách na jihu. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 31 až 35 °C. Slabý jižní až jihozápadní vítr 1 až 4 m/s.

Středa

Jasno až polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 20 až 16 °C. Nejvyšší denní teploty 32 až 36 °C, v Čechách v nížinách až 38 °C. Slabý, během dne mírný jižní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Čtvrtek

Jasno až polojasno, v Čechách postupně oblačno a místy, na ostatním území ojediněle, přeháňky a bouřky. Nejnižší noční teploty 22 až 18 °C. Nejvyšší denní teploty 33 až 37 °C, v Čechách v nížinách až 39 °C. Mírný jižní vítr 2 až 6 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Pátek až neděle

V pátek oblačno až zataženo, na většině území přeháňky nebo bouřky. V dalších dnech oblačno až polojasno, zpočátku místy, postupně ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty v pátek 22 až 18 °C, v dalších dnech 18 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 28 °C, v pátek na Moravě a ve Slezsku 30 až 35 °C.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Počasí zpravodajství:

Ne 16:53  Prudká změna počasí je za dveřmi. Z 23 °C bude 10 °C Ivo Svoboda (Meteobox.cz)
So 15:50  Počasí chystá teplotní skok. Ochladí se o 13 °C Ivo Svoboda (Meteobox.cz)
05.04.2024  Počasí: Léto na začátku dubna. O víkendu bude až 27 °C Ivo Svoboda (Meteobox.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688