Taxikáři chystají další protest na pražském letišti - blokádu terminálů

Na pražském letišti Václava Havla podle všeho opět dojde k další válce s taxikáři. Tentokrát se nejedná o spor s alternativními dopravci, ale přímo s letištěm, které změnilo pravidla vjezdu k terminálům. Dopravci proto chtějí na protest už příští úterý zablokovat vjezdy právě k terminálům.

Zatímco před 1. červencem mohl kterýkoliv vůz jednou za hodinu na 15 minut vjet zdarma k terminálům, nyní platí, že mohou na čtvrt hodiny zdarma vjet k příletovým a odletovým halám pouze jednou za 24 hodin.

"K té změně došlo ze dvou důvodů. Prvním bylo zkapacitnění a zvýšení průjezdnosti a druhým bylo narovnání situace, kdy jsme zaznamenávali, že některé subjekty tak činily zdarma a neplatily," vysvětlil mluvčí pražského letiště Roman Pacvoň.

Na parkovišti je o poznání více místa. Proti jsou ale taxikáři i provozovatelé transferů. Jako například pan Zahradník, který na letiště vozí posádky zahraničních letadel. Kolik peněz navíc ho novinka za první měsíc stála, má spočítáno.

"Jsem v tom za 60 tisíc," prozradil Zdeněk Zahradník TV Nova. A doplácí na to i řidiči taxislužby. Taxikáři proto plánují na úterý blokádu vjezdů k terminálům, aby na problém pouze s jedním bezplatným vjezdem upozornili.

"Jsme na ni připraveni. S policií přijmeme opatření, aby blokáda měla nejmenší dopad na klienty letiště," tvrdí mluvčí Pacvoň.

Hodina parkování u terminálu pražského letiště vás vyjde na 200 korun. Stání u letiště ve Vídni přitom vyjde za hodinu v přepočtu na zhruba 120 korun.

Některé taxislužby i alternativní dopravci tak už nějakou dobu k jízdám na letiště připočítávají určitou částku.

Komerční dopravce chce letiště donutit pořídit předplacené vjezdové karty. Ty by pravidelným návštěvníkům parkovišť podle typu karty zajistily každý vjezd za zhruba 40 až 50 korun.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy