TNBiz (TN.cz)
21.07.2018 11:52:43

Na Česko se ženou silné bouřky s přívalovým deštěm. Naprší 40 mm

Tropické teploty vystřídají o víkendu silné bouřky. Varuje před nimi Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Výstraha platí pro střední a jižní Čechy, poté se bouřky přesunou na východ.

Výstraha před silnými bouřkami platí pro část Středočeského, celý Plzeňský a Jihočeský kraj od sobotních 14 hodin až do pozdního nedělního večera. Bouřky mohou doprovázet přívalové deště, naprší až 40 mm.

Bouřky se budou posouvat na východ, od 20 hodin vydali meteorologové výstrahu pro Vysočinu, Jihomoravský a Zlínský kraj. I tady udeří zřejmě s přívalovými dešti s úhrny kolem 40 mm. Během nedělního večera budou bouřky ustávat.

Kvůli intenzivnímu dešti mohou také rychle stoupat hladiny menších toků, zejména v oblastech, které dlouhodobě netrpí suchem. Mezi ty patří především Šumava a Novohradské hory.

 

Jak vypadalo jedno takové takové krupobití ve Francii se můžete podívat na následujícím videu.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty