Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  10.07.2018 17:10:38

Akcie Juventusu letí jako střela. Ronaldův přestup je prý na spadnutí


Desítky procent. Takový je zatím nárůst akcií fotbalového Juventusu od začátku měsíce. Černobílý dres by mohl obléknout pětinásobný vítěz Zlatého míče Cristiano Ronaldo a investoři za dosud nepotvrzenými zprávami větří příležitost. Dnes je titul nahoře o další více než 4 procenta po spekulacích, že podpis smlouvy je na spadnutí. Na zápas nejpopulárnějšího italského klubu se můžete podívat s Patrií.

Real Madrid, který je domovským klubem hvězdného střelce, by uvažoval o poplatku zhruba 100 milionů EUR, napsal nedávno španělský sportovní magazín Marca. To je částka, která odpovídá desetině výstupní klauzule. Zároveň by to bylo víc než 80 milionů, které za Ronalda zaplatil Real, když jej kupoval od Manchesteru United. Portugalec by v Juventusu pobíral plat 30 milionů EUR ročně, napsal španělský list As. Italskému celku by s relativně astronomickou gáží pro 33letého Ronalda měla pomoci speciální sponzorská smlouva s automobilkou Fiat, která má stejné majitele jako Juventus.

Jednání o přestupu ale podle médií brzdil nezvyklý požadavek prezidenta Realu Florentina Péreze. Ten prý nechtěl být zapsán do historie jako člověk, který donutil Ronalda k odchodu. Po nejlepším fotbalistovi světa proto chce, aby oznámil, že odchází z vlastní vůle. Pak prý Pérez dodrží původní dohodu a nebude navyšovat přestupní částku stanovenou na 100 milionů eur.

Španělský bulvární plátek La Sexta teď napsal, že dohoda je na spadnutí. Televize Sky mezitím přišla se sdělením, že prezident Juventusu Andrea Agnelli odletě do Řecka, kde je Ronaldo na prázdninách, aby si s fotbalovou hvězdou popovídal.

Spekulace o přestupu táhnou akcie fotbalového klubu nahoru. Na burze v Miláně si titul připisuje za poslední měsíc více než 36 %. Strmě nahoru vystřelila jejich cena až v polovině minulého týdne. Minulý týden ve středu v Miláně vyrostly až o 9,7 %. V rámci vnitrodenního obchodování to bylo nejvíce od klíčového březnového zápasu v Lize mistrů, ve které Juventus nicméně později ve čtvrtfinále podlehl Realu s triumfujícím Ronaldem.

S akciemi klubu, kterému se v Itálii říká la Vecchia Signora“ (Stará dáma) či „I bianconeri“ (bílo-černí), se obchoduje také na pražské burze. Na její trh Free Market přivedla tento i další atraktivní zahraniční tituly společnost Patria Finance. Projekt duálního listingu je relativně novou záležitostí: běží teprve od 22. května. A akcie Vašeho oblíbeného klubu na něm můžete kupovat nebo prodávat v korunách.

Na zápas Juventusu se můžete podívat s Patrií. Až do konce července probíhá soutěž, kde je hlavní cenou zájezd na zápas oblíbeného italského klubu s letenkami a ubytováním pro dva zdarma. Stačí odhadnout co nejpřesněji, na jaké ceně budou akcie Juventusu a dalších deseti pečlivě vybraných akciových titulů, které do Prahy přivedla Patria, na trhu Free Market pražské burzy zavírat v úterý 31. 8. 2018. Připraveny máme také další – fotbalové i nefotbalové – ceny! Více o soutěži se můžete dozvědět ZDE:

Zdroje: BBG, Patria.cz, ČTK

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688