TNBiz (TN.cz)
09.07.2018 09:16:45, aktualizováno 09:22:23

Sluníčka si dlouho neužijeme. Až o 10 stupňů se ochladí, začne pršet

Teploty v následujícím týdnu nepřekročí tropickou třicítku. V úterý by se mělo naopak mírně ochladit, do Česka dorazí také přeháňky i trvalejší déšť. Dlouho ale nevydrží, už ve čtvrtek se začne znovu oteplovat.

Ještě v pondělí by mohly teploty vystoupat až ke 28 stupňům. V úterý začne počasí v Česku ovlivňovat tlaková níže, která postupuje od Baltského moře přes Evropu k severovýchodu. Ochladí se až na 17 stupňů, závěr týdne už ale bude znovu slunečný.

Podívejte se na delší výhledČHMÚ vydal předpověď na měsíc. 

V pondělí bude skoro jasno až polojasno, odpoledne se obloha zatáhne a mohou se objevit přeháňky nebo bouřky. Denní teploty vystoupají až na 24 až 28 °C, v 1000 m na horách bude kolem 18 °C.

V úterý zůstane oblačno až zataženo. Déšť zasáhne postupně většinu území, ojediněle mohou znovu udeřit bouřky. Ochladí se na 19 až 23 °C, na jihovýchodě a východě Moravy až 27 °C. V noci teploty klesnou na 16 až 12 °C.

Také na středu předpovídají meteorologové oblačno až zataženo. Místy bude pršet, objeví se přeháňky a ojediněle také bouřky. Noční teploty se budou pohybovat mezi 12 až 8 °C, ty denní vystoupají na 17 až 21 °C.

 

 

Ve čtvrtek začne počasí v Česku ovlivňovat výběžek vyššího tlaku vzduchu, který se šíří od severozápadu. Znovu se oteplí na 22 až 26 °C, v noci bude 13 až 9 °C. Přes den by mělo být oblačno až polojasno, místy se objeví přeháňky.

Páteční obloha bude skoro až polojasná, během dne by ale mělo oblačnosti přibývat. Na severu a severovýchodě se mohou objevit přeháňky. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C, nejvyšší teploty 24 až 28 °C.


O víkendu vydrží slunečné a teplé počasí. Bude jasno až polojasno, během dne mohou Česko zasáhnout přeháňky, ale jen přechodně. Teploty v noci klesnou na 16 až 11 °C, přes den vystoupají na 24 až 29 °C.


TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty