TNBiz (TN.cz)
04.07.2018 13:35:47, aktualizováno 22:15:35

Výhled počasí: Prodloužený víkend slibuje sluníčko a tropy.

Dobrá zpráva pro všechny, kteří se o nádcházejícím prodlouženém víkendu chystají na dovolenou! Předpověď počasí totiž podle ČHMÚ slibuje především sluníčko a teploty atakující tropickou třicítku.

Všechny čtyři dny by měly být teplotně nadprůměrné. Pokud se však chystáte pod stan, počítejte s tím, že noční teploty budou klesat až k nepříjemným devíti stupňům Celsia.

Ve čtvrtek na Cyrila a Metoděje bude podle ČHMÚ především polojasno, v průběhu dne až oblačno, místy s přeháňkami nebo bouřkami. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 26 až tropickými 30 stupni Celsia.

 

Kvůli možnému dusnu jsou i na pátek hlášené bouřky. Na většině území by ale mělo zůstat spíš polojasno. Srážky by měly být především na jihu a východě ČR. Denní teploty by měly zůstat vysoko na 23 až 27 stupních.

 

Víkend pak slibuje vyjasnění oblohy. V sobotu by mělo být skoro jasno až polojasno s teplotami okolo 23 až 27 stupni.

Neděle bude podobná s o stupeň vyššími teplotami, na východě se ale přechodně mohou tvořit přeháňky. V noci na pondělí však ČHMÚ očekává chladnou noc s teplotami klesajícími až k 9 stupňům.

Vysoké denní teploty pak můžeme očekávat výhledově i v příštím týdnu.


TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty