CEMI (CEMI)
Osobní finance  |  02.07.2018 16:38:50

Vyšší platové ohodnocení? Ano, s titulem MBA

Češi si stále více uvědomují výhody MBA titulu. Podle dat publikovaných na webu ft.com1 vzrostly od roku 2014 platy u MBA absolventů až o 12 %. Zajímavý nárůst mezd po absolvování studia potvrzuje také nejrozsáhlejší průzkum mezi absolventy MBA studia v ČR a SR realizovaný agenturou STEM/MARK pro institut CEMI. Z něho vzešlo, že si jeho absolventi ročně přilepšili v průměru o 38 688 , u vrcholových manažerů a ředitelů je platový nárůst ještě znatelnější, ročně si v průměru vydělají až o 66 588 více.

Právě zvýšení platového ohodnocení po získání MBA titulu je jedním z faktorů, proč se lidé rozhodují pro MBA studium, ačkoli podle výsledků průzkumu není tím nejdůležitějším. „V průzkumu motivace ke studiu MBA se překvapivě zvýšení platu v žebříčku důvodů ke studiu ocitlo až na 5. místě.  Mezi nejdůležitější motivační faktory patří například získání praktických znalostí a dovedností, konkurenční výhoda na trhu práce či získání nových kontaktů,“ říká ředitel institutu CEMI Mgr. Štěpán Mika.

Z vyhodnocení průzkumu je znatelné, že si bývalí studenti získáním titulu MBA výrazně přilepšili. Většina respondentů (84 %) totiž uvedla, že během svého studia získala mnoho praktických znalostí a dovedností využitelných ve svém oboru. Tři čtvrtiny absolventů pociťují díky získání MBA titulu konkurenční výhodu na trhu práce vůči těm, kteří mají pouze akademický VŠ titul. U 58 % dotázaných došlo po absolvování studia k polepšení si na žebříčku profesní hierarchie. Tento posun se nejčastěji odehrál o jednu pozici u žen, u mužů pak rovnou o pozice dvě. I proto je celých 91 % absolventů MBA na CEMI přesvědčeno, že do MBA studia se vyplatí investovat, zároveň také vnímají online MBA studium daleko efektivněji než prezenční studium (89 %).

 

„Z našeho sledování bylo také zjištěno, že se mění demografické rozložení našich studentů. Od roku 2011 se například zvýšil zájem o studium ze strany studentek – žen, a to téměř o 10 %.“ uzavírá Mika.

 

 1 https://www.ft.com/content/a2813230-d69b-11e7-a303-9060cb1e5f44

Central European Management Institut (neboli CEMI)

byl založen s cílem poskytovat MBA a LLM vzdělávání evropské úrovně, dostupné pro studenty z České republiky a Slovenska. S 242 úspěšnými absolventy a více než 260 současnými studenty patří mezi nejvýznamnější a největší poskytovatele MBA a LLM studia ve střední Evropě.

Výuka je koncipována tak, aby umožnila profesní vzdělávání i časově vytíženým studentům. Pro tyto účely je na CEMI zaveden nejmodernější e-learningový systém Fronter, v němž jsou studentům zpřístupňovány všechny potřebné studijní materiály a další nezbytné informace a jejž mohou studenti využívat jak pro komunikaci s lektory, tak mezi sebou navzájem v rámci svých studijních skupin. Tento systém využívá například Vídeňská Univerzita, Univerzita v Lillehammeru či Cambridge ESOL.

CEMI je plně akreditovaným členem IADL (International Association for Distance Learning), členem EADL (European Association for Distance Learning), členem AIVD – Asociace Institucí Vzdělávání Dospělých ČR, členem AMSP (Asociace malých a středních podniků) a kolektivním členem ČMA (Česká manažerská asociace).

CEMI podporuje vzdělávání handicapovaných osob a v této oblasti dále spolupracuje také s Nadací Českého rozhlasu Světluška a občanským sdružením Život dětem. Kromě toho podporuje také nadační fond Dobrý anděl či organizaci Člověk v tísni.

Více informací na: www.cemi.cz








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688