Patria (Patria Finance)
Akcie ve světě  |  02.07.2018 08:28:40

Tesla splnila plán, vyrábí 5000 vozů Model 3 týdně


Americkému výrobci elektrických vozů Tesla se podařilo splnit plán a zvýšit výrobu sedanu Model 3 na 5000 týdně. Poslední vůz sjel z montážní linky v neděli ráno, několik hodin po půlnoci, kterou zakladatel a generální ředitel podniku Elon Musk stanovil jako konečný termín. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na zdroje z montážního závodu.

Musk své zaměstnance o splnění výrobního cíle v neděli informoval a současně sdělil, že od příštího měsíce by výroba měla tohoto automobilu dále vzrůst na 6000 vozů. "Myslím, že jsme se stali skutečnou automobilkou," napsal Musk v e-mailu zaměstnancům. Vedle 5000 sedanů Model 3 společnost vyrábí týdně 7000 vozů Model S a Model X.

Výrobu Modelu 3 určeného pro masový trh, kterou Tesla zahájila v červenci loňského roku, provází řada problémů, zejména s automatizací montáže. Původně Tesla předpokládala, že vyrobí 5000 vozů týdně již na konci loňského roku, termín ale musela několikrát posunout. Musk přiznal, že příliš důvěřoval využití robotů při výrobě a že bude muset najmout více lidských zaměstnanců. S blížícím se koncem čtvrtletí firma dokonce postavila novou montážní linku v obrovském stanu vedle hlavní továrny.

Vlivný americký spotřebitelský časopis Consumer Reports po váhání koncem května doporučil svým čtenářům koupi elektromobilu Model 3. Přesvědčil ho upravený software, který výrazně zkracuje brzdnou dráhu vozu. Dříve přitom časopis předesílal, že kvůli příliš slabým brzdám a dalším vadám nejnovější model Tesly jeho pečeť nezíská.

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688