TNBiz (TN.cz)
01.07.2018 09:16:12

Ochlazení v Česku tvrdě udeřilo, teploty spadly až na mínus čtyři

První červencová noc a brzké ráno byly na řadě míst v Česku pořádně studené. Především na Šumavě, ale také v Krušných horách či v Krkonoších teploty v neděli dokonce spadly pod bod mrazu!

Na nebývale studenou noc upozornil na svých facebookových stránkách Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

 

"První červencové ráno bylo vzhledem k přílivu chladného vzduchu od severu až severovýchodu poměrně studené. Proto není ani velkým překvapením, že v mrazových kotlinách teploty klesly i ve dvou metrech nad zemí pod bod mrazu," napsali meteorologové.

 

 

Největší kosa byla na Jezerní slati nedaleko šumavské Kvildy, kde teploměr ukázal rovné čtyři stupně pod nulou. Na Rokytské slati u česko-německé hranice bylo pod meteorologů -3,3 stupně.

Pořádná zima ovšem byla první červencové ráno i jinde než na Šumavě - například stanice Kořenov, Jizerka rašeliniště na rozhraní Krkonoš a Jizerských hor hlásila -2,1 stupně. Mrzlo i na Rolavě v Krušných horách, kde jediná desetinka chyběla do mínus tří stupňů.

Přes den už mají být teploty mnohem víc letní - mezi 18 až 22 stupni, jen na severu a severovýchodě kolem 17 °C. Obloha skoro jasná až polojasná.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty