Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  28.06.2018 17:14:20

Index PX stagnoval, ČEZ po dividendě opět níž. Americký Walgreens v paradoxní situaci

Index PX zakončil den prakticky beze změny (+0,01 %). Po dividendě dnes dál klesá ČEZ, dnes o 9,5 CZK (-1,81 %). Pozitivně naopak vypadají akcie Komerční banky, které dnes přidávají 1,26 %, důležité je ale proražení hranice 920 CZK. Uzavřely obchodování na 926 CZK a my budeme v příštích dnech sledovat, zda se tento průraz potvrdí.

Německý trh pokračuje v propadech a dnes index DAX odepisuje již 2 %. Dostává se tak již poměrně přesvědčivě pod úroveň 12 200 bodů a otevírá se mu prostor dolů, až pod 12 000 bodů. Tento poměrně pesimistický pohled je třeba ale brát tak, že trh jednoduše nemůže růst bez přestání až do nebes a občasné korekce jsou spíše zdravé. Největší propad v indexu dnes zažívá technologický Infineon, který odepisuje 4,5 % v návaznosti na včerejší propad amerického technologického indexu Nasdaq , a to i přes to, že dnes dostal zvýšené doporučení a cílovou cenu od DZ Bank. Žilou pouští i automobilový sektor v Evropě (odepisuje 2,6 %). Například automobilka Daimler dnes ztrácí sice pouze 1 %, za posledních 10 dní ale už 13 % a dostává se na úrovně, kde byla před dvěma lety.

V USA je situace přeci jen o něco lepší, ale tak to vypadalo i včera, potažmo i z rána na DAXu. Dow Jones i Nasdaq odepisují 0,2 %, S&P 500 je na tom o něco lépe a ztrácí 0,1 %. Je ale znát, že síla amerického trhu k růstu chybí. Zajímavá zpráva dnes přišla od Amazonu, který se chystá bez bližších informací nakoupit burzovně neobchodovanou síť lékáren PillPack. Tato situace svrhla do poměrně výrazných ztrát konkurenty Pillpacku. Paradoxní situace díky tomu vznikla na akciích Walgreens, kde dnes proběhl report nad očekávání dobrých výsledků a oznámení managementu o programu zpětného odkupu akcií v hodnotě 10 mld USD, přesto dnes klesal až o 10 %. Po komentáři CEO, že pro ně není důvod se ničeho obávat, se akcie začala drobně zvedat, přesto dnes odepisuje přes 8 %.

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688