Proměna městského brownfieldu: lokalitou k bydlení se stane areál Tesly Pardubice

Jana Brožková, 28.6.2018

Společnost Linkcity splnila podmínky výběrového řízení města Pardubice na revitalizaci areálu bývalého státního podniku Tesla Pardubice. Developer, který má za sebou řadu projektů po celé České republice a v regionu aktuálně staví velký rezidenční projekt v Chrudimi, se nyní zaměří na proměnu městského brownfieldu. Plánuje zde jak citlivou rekonstrukci hlavní budovy dřívější tovární haly, tak i novou výstavbu. Pozemek o rozloze 2,5 hektaru, který již od konce 90. let minulého století zeje prázdnotou, se po letech konečně dočká zásadní přeměny a otevře se široké veřejnosti.

Areál Tesly Pardubice se nachází v obvodu Pardubičky

Projekt z dílny pardubického architektonického studia Adam První počítá s cca 200 jednotkami pro bydlení včetně 16 rodinných domů. Vedle rezidenční části nebude chybět ani obchodní centrum a velký počet parkovacích míst, která budou sloužit místním obyvatelům, nakupujícím a zároveň návštěvníkům nedaleké nemocnice či sportovních utkání. I z toho důvodu jsou krajská nemocnice, Univerzita Pardubice, hokejový klub HC Dynamo i basketbalový klub BK JIP Pardubice pro Linkcity partnery, kteří se na budoucí podobě revitalizace podílí. Linkcity dále na vlastní náklady zrealizuje kruhovou křižovatkou, kterou napojí areál na okolní komunikace a provede rozsáhlé terénní úpravy s důrazem na množství zeleně. Díky citlivé revitalizaci si místo zanechá své genius loci a zároveň získá moderní tvář.

Areál Tesly Pardubice se nachází ve čtvrtém městském obvodu Pardubičky. Lokalita s kompletní občanskou vybaveností, ležící na pravém břehu řeky Chrudimky, se díky developerské činnosti ještě více zpřístupní veřejnosti a desátému největšímu městu České republiky s více než 85 000 obyvateli nabídne moderní bydlení i komerční plochy s navazující infrastrukturou a veřejnými prostranstvími.

•••

 Linkcity Czech Republic a. s.  je členem stavebního koncernu VCES a mezinárodní developerské sítě Linkcity, která patří do skupiny Bouygues [čti Bujk]. Linkcity se zaměřuje na projektování, výstavbu, financování a údržbu komerčních nemovitostí v 9 zemích západní a střední Evropy včetně České republiky a Slovenska.




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba