Policie chystá rozsáhlé kontroly, o víkendu na silnicích zpomalte

TNBiz, 22.6.2018

Policie dnes zahájila rozsáhlé kontroly na silnicích. Doporučujeme proto zpomalit a zkontrolovat si automobil, akce je totiž zaměřená právě na neukázněné řidiče a technický stav vozidel. Kontroly budou pokračovat i během příštího týdne.

Akce má upozornit na bezpečnost řízení před náročným obdobím prázdnin, kdy se lidé vydávají na silnice unavení nebo nedostatečně vybavení.

Hlídky budou řešit například řízení pod vlivem omamných látek a alkoholu, rychlou jízdu, používání bezpečnostních pásů nebo telefonování za jízdy. Zaměří se ale i na technický stav vozidla nebo jeho vybavení. Doporučujeme si proto zkontrolovat výbavu automobilu jako jsou lékárnička nebo reflexní vesty.

Policisté navyšují hlídky plošně po celé ČR. "Sledovat budeme zejména ty komunikace, po kterých jezdí řidiči na dovolené nebo do rekreačních oblastí," řekla pro TV Nova Dana Čírtková, mluvčí policistů z Vysočiny. Tradičně nejvytíženjší bývá dálnice D1.

Kontroly mají pokračovat i během příštího týdne. Rozsáhlým policejním akcím se ale nevyhneme ani o prázdninách, naplánované jsou až do konce léta.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy